01.06.22 DI Digital Nyheder

KLs nye digitaliseringspolitik: Et tegn på nyt syn på digitaliseringens fordele

KL præsenterede den 23. maj en ny digitaliseringspolitik, som indebærer store ambitioner om for alvor at få digitaliseringen og teknologien ind i kommunernes arbejdsgange.

Post Corona har 2022 været et år med stort fokus på digitalisering og digitale løsninger. Virksomhederne har trykket på speederen for den digitale transformation og regeringen har lanceret sin nye digitaliseringsstrategi for Danmark. Og nu har KL så præsenteret en ny digitaliseringspolitik, som præsenterer en vision om at skrue op for brugen af digitale løsninger i landets kommuner. Det er godt at se, at den digitale transformation for alvor vinder frem i Danmark, og at digitalisering bliver prioriteret politisk.

KLs nye politik er et klart tegn på, at vi for alvor er kommet ind i en tid, hvor vi begynder at have et nyt syn på digitaliseringen og dens potentialer - også i kommunerne. Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning. For det er gennem digitale løsninger og teknologi, at vi fx. kan automatisere manuelle processer, så kommunernes medarbejdere får bedre mulighed for at løfte deres opgaver. Og samtidig kan vi komme noget af den manglende arbejdskraft til livs det bliver en særlig vigtig opgave de kommende år, hvor  antallet af børn og ældre stiger. Med de digitale løsninger kan vi sikre, at vi fortsat har den aller bedste velfærd.

Og hvis der er noget, vi har lært gennem årene, så er det, at vi kommer i mål, når vi samarbejder. Det viste vi senest gennem corona-pandemien, hvor de private leverandører og de offentlige myndigheder i fællesskab fik udviklet coronapas-appen,, MitID og ikke mindst de mange anbefalinger, der lagde fundamentet for regeringens nye digitaliseringsstrategi.

Jeg håber og opfordrer derfor KL til at huske at inddrage og medtænke de private virksomheder i deres initiativer. Det er sammen, at vi er stærkere.

Læs mere om DI's holdning til KLs digitaliseringspolitik her

Rikke Hougaard Zeberg
Skrevet af:

Rikke Hougaard Zeberg

Relateret indhold