14.06.22 DI Digital Nyheder

Tak for et brag af en årsdag 2022!

DI Digital afholdt den 8. juni årsdag 2022, som i år stillede skarpt på fremtidens teknologier, og hvordan vi som samfund og erhvervsliv skal gå til den digitale transformation. Og krystalkuglen lyser klart: Nye teknologier og digitalisering kommer til at spille en endnu større rolle fremover.

Dagen bød på mange tankevækkende oplæg. Bjarne Lykke Sørensen, CEO for Siemens, fortalte engageret om fordelene ved Digitale Twins og brug af andre nye teknologier. Bjarnes indlæg viste tydeligt, hvilket enormt uforløst potentiale de nye teknologier rummer. Vi blev også klogere på fremtidens hybride arbejdsplads, og hvordan Metaverse kan spille ind i fremtidens møderum.

Mikkel Flyverbom tog os med ned i øjenhøjde og mindede os alle sammen om, at når vi står midt i en digital udvikling i høj fart, er det vigtigt, at vi husker at stoppe op og reflektere over, hvor digitaliseringen skaber mest værdi, og ikke mindst hvilke omkostninger digitaliseringen kommer med. En refleksion, som er vigtig at gøre i takt med den rivende digitale udvikling, vi står midt i.

Vi skal kontinuerligt have fokus på, hvordan vi skaber de bedste forudsætninger for virksomhedernes fortsatte digitale transformation. Vores ligeligt smukke, kloge og dygtige udvalgsformænd debatterede efterfølgende, hvordan vi bedst sikrer gode betingelser for netop dette ved at sætte spot på to centrale problemstillinger. For det første, hvordan vi løser den store mangel på kvalificerede it-kompetencer, og for det andet, hvordan vi får hjulpet SMV’erne ordentligt i gang med den digitale omstilling. To vigtige dagsordener, som vi skal have fundet holdbare løsninger på.

Alt i alt var det en fantastisk dag, som gav gode bud på, hvad vi som branchefællesskab skal arbejde for. Vi skal sikre flere it-specialister til at løfte den digitale dagsorden, sikre at SMV’erne får hjælp til at komme i gang med den digitale omstilling og sikre, at vi også får taget hul på at bruge nye teknologier som Metaverse, Digital Twins, krypto og kvanteteknologi. Og som en vigtig pointe så skal den fortsatte digitalisering ske i et tæt samarbejde mellem virksomhederne og mellem offentlige og private aktører.

Som branchedirektør for DI Digital er jeg så stolt over alle de fantastiske ting, som branchen leverer. Jeg oplever et kæmpe engagementet fra jer medlemmer, og jeg ser rigtigt meget frem til at være en del af den fortsatte udvikling sammen med jer alle.

Tak for en god dag – vi glæder os til at gøre det igen næste år!

Rikke Hougaard Zeberg
Skrevet af:

Rikke Hougaard Zeberg

Relateret indhold