08.11.23 DI Digital Nyheder

Ny branchedirektør i DI Digital

Den 1. november gik jeg for første gang ind i Industriens Hus på Rådhuspladsen som ny branchedirektør i DI Digital. Det er med stor ydmyghed, at jeg går til opgaven, nemlig at skabe de bedst mulige vilkår for it-branchen i Danmark og vores medlemmer i DI Digital.

På nuværende tidspunkt har DI Digital 900 medlemmer inden for it, tele, elektronik og kommunikation, som er med til at gøre Danmark til en digital frontrunner internationalt. 900 virksomheder, der spiller en aktiv rolle i at udvikle ny teknologi, som bidrager positivt til vækst, velfærd og velstand i vores samfund.

Mit udgangspunkt for at takke ja til denne vigtige opgave, som vi skal løse sammen i DI Digitals kompetente og energiske team, er en mangeårig baggrund indenfor ledelse og teknologi. Jeg har gennem de sidste par årtier primært arbejdet med software og rådgivning i helt store internationale virksomheder, og hos mindre spillere. Efter min erfaring som co-founder i en tech start-up, er jeg også blevet ret optaget af, hvordan vi kan få samspillet mellem corporates og startups til at blomstre. Der er brug for begge virksomhedstyper, og når vi lykkes med at skabe en altomfattende sammenhængskraft i Danmarks digitale økosystem er jeg overbevist om, at vi alle bliver stærkere. Sammen.

Jeg glæder mig til at sætte yderligere turbo på de vigtige digitale dagsordener; grøn omstilling, cybersikkerhed, digital ansvarlighed, kunstig intelligens, digitale kompetencer. Fx på industri 4.0, hvor vi skal se nærmere på, hvordan vi kan hjælpe virksomhederne med at øge anvendelsen af de avancerede digitale tjenester som 5G og IoT, AI, robotter mv. Vi skal skabe et digitalt kvantespring i anvendelsen af teknologierne. 

På det personlige plan har jeg hidtil været særligt interesseret i iværksættervilkår, grøn omstilling, diversitet og etisk anvendelse af teknologi. Det er dagsordener, som står mit hjerte nært, bl.a. fordi jeg selv har erfaret, hvor svært det stadig er at være kvindelig tech-iværksætter. Derudover mener jeg, at dataetik og den digitale udvikling er gensidigt afhængige. Vi kan ikke udvikle fremtidens teknologier uden at tage aktivt stilling til, og have styr på, dataetik. Det er fundamentet for tillid til de digitale løsninger – og den må vi ikke miste. Det var jeg med til at markere, da vi i DI Digital overrakte Dataetikprisen 2023 til Emento d. 3. november i Kolding. Det var en fantastisk og inspirerende tur, og min første uge har i det hele taget været utrolig positiv med mange spændende møder og god energi hele vejen rundt.

Så 1000 tak for den fine velkomst til mit nye team i DI Digital, men også til DI Digitals bestyrelse og til de medlemmer og samarbejdspartnere, som jeg allerede har nået at møde.

Vi står i en opbrudstid, hvor teknologier i eksponentiel vækst får afgørende betydning for os alle, både privat og arbejdsmæssigt. De nye teknologier skal, på en og samme tid, både tøjles og løftes. Det er derfor mere vigtigt end nogensinde før, at vi arbejder på at fremme disse dagsordener og forme en bedre fremtid for alle.

Det arbejde glæder jeg mig til at løfte – sammen med jer.

Relateret indhold