22.03.24 DI Energi Nyheder

DI sætter fokus på infrastrukturens rolle i den grønne omstilling

Infrastukturen spiller en central rolle i den grønne omstilling. Det sætter Dansk Industri i samarbejde med det hollandske VNO-NCW fokus på i et nyt joint policy paper. Samarbejdet er kulmineret i fem konkrete forslag til, hvordan vi får skabt infrastrukturen til en grøn fremtid.

En betingelse for at vi kan komme i mål med den grønne omstilling er, at vi har den fornødne infrastruktur. Lige nu går det for langsomt med at investere i området, hvilket kan begrænse brugen, spredningen og udviklingen af grønne teknologier såsom vindenergi, solenergi, hydrogen og CO2-fangst og -lagring. Det er ikke en nem opgave. Den kræver langsigtede investeringer, samarbejde, fælles procedurer og meget mere.

Derfor har Dansk Industri sammen med vores hollandske søsterorganisation VNO-NCW udformet et joint policy paper, hvori vi udlægger fem konkrete forslag til, hvordan EU kommer op i gear og får udbygget infrastrukturen, så vi kan levere på den grønne omstilling. På den måde kan vi fremtidssikre vores grønne vækst, forsyningssikkerhed og arbejdspladser alt imens vi skaber fremgang og et mere bæredygtigt EU.

Relateret indhold