12.03.24 DI Energi Nyheder

NitroVolt eliminerer CO2-aftrykket fra verdens mest CO2-forurenende kemikalieproduktion

I en industri, hvor der er brug for grønne alternativer, og meget få løsninger har vist sig levedygtige, har NitroVolt vist lovende resultater, der muliggør ammoniakproduktion direkte ved forbrugsstedet.

Ammoniak er et af verdens vigtigste kemikalier.

50% af verdens fødevareproduktion er afhængig af ammoniak og uden den, ville halvdelen af verdens befolkning, 4 milliarder mennesker, ikke være i live.

NitroVolts løsning tager alle fossile brændstoffer ud af produktionsprocessen af ammoniak, hvilket gør produktionen CO2-fri og konkurrencedygtig med priserne fra traditionel forurenende produktion.

- Vores teknologi gør det muligt at producere ammoniak lokalt og slutbrugeren har kontrol over produktionen. Det betyder, at produktionen bliver modstandsdygtig overfor udsving i forsyningskæder og grøn på samme tid - noget der ikke findes på markedet i dag, fortæller Suzanne Zamany Andersen, adm. direktør og medstifter af NitroVolt.

Ammoniakindustrien kræver grønnere produktionsmetoder

Ammoniakindustrien kan ikke blive ved med at forurene og er under enormt pres for at omstille sig til grønnere produktionsmetoder.

Et landbrug vil med en NitroVolt løsning kunne producere sin egen ammoniakbaserede gødning, udelukkende ved at kombinerer luft, vand og vedvarende elektricitet.

- Nuværende produktionsmetoder af ammoniak udleder 500 Mt CO2 om året, svarende til 2 procent af den samlede globale CO2-udledning. Det er lig det årlige CO2-udslip af hele luftfartsindustrien, 18,5 gange større end det samlede årlige CO2-udslip fra alle nordiske lande og 98 gange større end Danmarks årlige CO2-udslip, fortæller Suzanne Zamany Andersen, adm. direktør og medstifter i NitroVolt.

Industrien skal reducere sine emissioner med 37% i 2030 og med 96% i 2050. Derudover forventes efterspørgslen efter lav-emission ammoniak at tredobles i 2050, som betyder, at industrien kræver store investeringer i form af kapacitet og CO2-håndteringsinfrastruktur skønnet til 18 trillioner kr., svarende til 248 milliarder kr. årligt.

NitroVolt er på en vækstrejse

I sin stræben efter en grønnere produktion af ammoniak, er NitroVolt ikke kun på en udviklingsrejse, men også en vækstrejse.

NitroVolt rejste sin første kapitalrunde på 5,5 mio. kr. kun seks måneder efter etablering, for at udvikle deres containerbaserede system, som muliggør en billigere og lokal produktion af ammoniak, udelukkende ved brug af luft, vand og elektricitet.

I sensommeren 2023 modtog selskabet det prestigefyldte Breakthrough Energy Fellowship Grant. Nu leder det svenske venturefirma, BackingMinds, NitroVolts pre-seed runde.

- Efterhånden som verden går mere og mere væk fra fossile brændsstoffer, vil ammoniak industrien gennemgå en revolution. NitroVolt’s unikke teknologi er foran mange af konkurrenterne og i en spidsposition til at kunne blive en af de store spillere indenfor ammoniak. Vi er utrolig glade for muligheden for at kunne samarbejde med teamet bag NitroVolt i de næste skridt i deres vækstrejse, udtaler udtaler Jasenko Hadzic, Investeringsdirektør i BackingMinds

NitroVolt vil bruge midlerne fra BackingMinds til at udvikle deres teknologi, skalere produktionen af ammoniak med en faktor 1.000 og til markedsudvikling.

NitroVolt

NitroVolt, udvikler en ammoniaksynteseenhed i lille skala, for at give landmænd kontrol over gødningsproduktionen. Det gør de gennem deres patentanmeldte elektrokemiske proces.

Virksomhedens mål er at dekarbonisere kvælstofbaseret gødningsproduktion én gård ad gangen, reducere de logistiske omkostninger ved distribution af gødning og gøre landbrugssektoren mere modstandsdygtig over for eksterne faktorer og politiske spørgsmål.

Du kan læse mere om NitroVolt her.

Relateret indhold