04.09.23 DI Fødevarer Nyheder

Food Festivalen i Aarhus samlede engagerede stemmer til en samtale om den store klimaudfordring

I weekenden skinnede solen over Food Festival i Aarhus, hvor en engageret forsamling samledes til en livlig debat om den store klimaudfordring, der præger fødevaresektoren.

Teltet var fyldt med ivrige tilskuere, der ønskede at deltage i samtalen om, hvordan vi kan gøre vores mad mere bæredygtig.
Paneldeltagerne inkluderede finansminister, Nicolai Wammen, Mette Schacht Færch, Global Vice President, Categories, Marketing & Consumer Experience i Danish Crown, Thomas Roland, Chef for Vareansvarlighed og kvalitet i Coop og Jakob Skovgaard direktør i og stifter af PlanetDairy, mens Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer var moderater af samtalen.
Sammen deltog de i Samtalekøkkenet, hvor de delte deres synspunkter og ideer om den kommende implementering af et klimamærke på fødevarer.

En fremtrædende holdning, der blev delt blandt paneldeltagerne fra erhvervet, var frustrationen over, at fremdriften med at indføre Klimamærket på produkterne bevæger sig for langsomt. Finansministeren blev opfordret til at øge finansieringen af initiativer, der fremmer bæredygtighed i fødevaresektoren som et skridt i retning af at tackle klimaudfordringen.

Forbrugerne deltog også aktivt i debatten og viste en klar vilje til at omfavne klimamærket, når det endelig bliver introduceret på markedet. Deres entusiasme og engagement er en afgørende drivkraft for at skabe ændringer i industrien.

Det var imidlertid ikke kun ord, der fyldte luften under debatten. Tilskuere blev forkælet med lækre smagsprøver, herunder mørt krogmodnet nakke fra Danish Crown og små tærter fra PlanetDairy. Den gastronomiske oplevelse satte prikken over i'et på en begivenhed, der forenede velsmag med bæredygtig tænkning.

Food Festival blev en platform for meningsfulde samtaler og initiativer, der peger mod en mere bæredygtig fremtid for fødevaresektoren. Paneldeltagerne sammen med det entusiastiske publikum, bidrog til en vigtig dialog omkring de udfordringer og muligheder, vi står overfor i vores stræben efter en mere bæredygtig fødevareindustri.

Trine Karleby
Skrevet af:

Trine Karleby

Relateret indhold