13.10.22 DI Fødevarer Nyheder

Større udbud gør det nemmere at spise sundt

Hvordan får vi flere danskere til at spise sundt? En undersøgelse foretaget af YouGov for DI Fødevarer før sommerferien i år tegner et billede af, at et større udbud af sunde fødevarer og færdigretter i butikkerne har gjort det nemmere og enklere for forbrugerne at træffe det sunde valg.

På spørgsmålet om, i hvilken grad forbrugeren oplever et større udbud af sunde fødevarer og færdigretter i dag i forhold til for fem år siden, svarer 75 pct., at de i nogen eller højere grad oplever et større udbud. Dette er yderligere interessant, når det sammenholdes med, at 69 pct. svarer, at de føler, at det er blevet nemmere og enklere at handle sunde fødevarer ind til dem selv og deres familie.

I hvilken grad oplever du et større udbud af sunde fødevarer og færdigretter nu i forhold til for fem år siden?

Kilde: YouGov for DI Fødevarer maj 2022 (base 1.000 personer)

Dykker man lidt ned i tallene, kan man videre se, at det særligt gælder for de yngre i undersøgelsen. Det er nemlig hele 50 pct. af de 18-29-årige, der har sagt, at de i høj eller meget høj grad oplever et større udbud af sunde fødevarer og færdigretter. Lignende ses det ved spørgsmålet om, at det er blevet nemmere og enklere at handle sunde fødevarer. Her er det 30 pct. af de 18-29-årige, der har sagt, at de i høj eller meget høj grad mener, at det er blevet nemmere.

”Undersøgelsen tydeliggør, at der er sket en bevægelse imod et udbud af sundere produkter i butikkerne i dag i forhold til for fem år siden. Det vil altså sige, at både fødevarevirksomhederne og detailhandlen i fællesskab tilbyder danskerne et bredere udbud, så det bliver lettere og nemmere for den enkelte person eller familie at foretage det sunde valg – det er meget positivt, at forbrugerne også ser det sådan”, siger branchedirektør Leif Nielsen.

Josefine Haubjerg Madsen
Peter Bernt Jensen
Skrevet af:

Josefine Haubjerg Madsen Peter Bernt Jensen

Relateret indhold