23.01.24 DI Handel Nyheder

Nyt år, nye krav til digital salgsregistrering

Den 1. januar 2024 trådte nye regler om at benytte et digitalt salgsregistreringssystem i kraft for visse brancher. Er du klar til de nye krav?

De nye krav til digital salgsregistrering kan betyde, at du enten skal have opdateret dit nuværende digitale salgsregistreringssystem med ny software eller anskaffe dig et helt nyt salgsregistreringssystem. Det nye system skal sikre overholdelse af nye lovkrav i momsbekendtgørelsen.

Formålet med de nye regler er at sikre et tilstrækkeligt dokumenteret datagrundlag for virksomheders salgsregistrering og styrke indsatsen mod sort arbejde.

Er din virksomhed omfattet? 

Hvis du driver virksomhed inden for én af fire følgende brancher og har en årlig omsætning på under 10 mio. kr., er din virksomhed omfattet af de nye regler:

  • Caféer, værtshuse, diskoteker mv.
  • Pizzeriaer, grillbarer, isbarer mv.
  • Købmænd og døgnkiosker
  • Restauranter

skat.dk kan du blandt andet læse mere om kravene og finde en tjekliste til dit digitale salgsregistreringssystem.

Hvad risikerer din virksomhed?

Det er dit ansvar som erhvervsdrivende at anskaffe et digitalt salgsregistreringssystem, der lever op til reglerne. Skattestyrelsen kan udstede bøder, hvis de ved kontrolbesøg konstaterer, at din virksomhed ikke overholder reglerne.

Bødetakster:

  • Første besøg: 10.000 kr.
  • Andet besøg: 20.000 kr.
  • Tredje besøg: 30.000 kr.

For hver overtrædelse stiger bøden altså med 10.000 kr.

Styrelsen kan også pålægge virksomheder dagbøder på minimum 1000 kr. pr. dag, der løber indtil din virksomhed opfylder kravene til det digitale salgsregistreringssystem.

Har du spørgsmål?

Kontakt vores jurister i DI Handel

Astrid Jessen, ASJE@di.dk

Marie Asmussen, MAAS@di.dk

Relateret indhold