Devoteams årlige bæredygtighedsundersøgelse viser, at kun hver fjerde nordiske virksomhed tjener på deres bæredygtighedsinitiativer, blogger Hans Lindeman, Country Manager, Devoteam Norway.

Foto: Rambøll
20.04.22 DI Rådgiverne Nyheder

Bundlinjen er stadig rød for nordiske virksomheder

Blog: Hvordan arbejder nordiske virksomheder med bæredygtighed? Det afslører vi i vores årlige bæredygtighedsundersøgelse, som vi lancerer d. 25. april. Få nogle af de vigtigste trends her.

Kun 26 pct. af de virksomheder, som deltog i Devoteams årlige bæredygtighedsundersøgelse svarer, at de får en finansiel gevinst af sine bæredygtighedsaktiviteter.

Det er ikke kun kritisk for de sidste 74 pct. af virksomhederne. Det er også en udfordring for den grønne omstilling. Hvis vi skal nå Nordens ambitiøse CO2e reduceringsmål, er vi dybt afhængige af, at markedet driver en stor del af omstillingen. Det skal være en god forretning at blive grønnere. Måske ikke i morgen, men inden for få år.

Det fortæller jeg mere om, når vi lancerer vores undersøgelse på et DI-event d. 25. april: Launch: How do the Nordics take action on Sustainability?

Bedre udnyttelse af data er nøglen til succes

Lige nu løfter finans- og indkøbsafdelingerne en stor del af den grønne omstilling hos virksomhederne. Næste skridt mod en mere bæredygtig businesscase er at koble den grønne omstilling tættere til virksomhedernes strategi, salg og kerneydelser. Det kræver realtidsindsigt, stærk governance og digitale teknologier, som kan understøtte ledelsesbeslutninger.

Mange virksomheder er godt på vej, men alt for mange har stadig ikke fået koblet den grønne omstilling og deres indtægtskilder sammen. Mange virksomheder, som slås med at koble indtægtskilder og den grønne omstilling sammen, slås også med at få relevante ESG-data til at understøtte deres forretningsbeslutninger og ikke mindst deres forretningsstrategi.

De lider ofte af tunge, manuelle arbejdsgange, når forretningsdata og miljødata skal indsamles og rapporteres internt og eksternt. Vi skal frigøre deres tid til at tage gode og rettidige beslutninger og at drive selskabets transformation, til at blive mere bæredygtigt. Det manuelle arbejde skal automatiseres og forenkles gennem digitalisering.

Læs også: Unge skal inspirere rådgiverbranchen

Virksomhedernes forretningsdata er nøglen til sorte tal

Kender virksomheden eksempelvis regnestykket for at skifte fra en leverandør af materialer til en anden? Hvad bliver virksomhedens CO2-effektivitet, hvis de vælger A i stedet for B? Denne type regnestykke, som blot er et eksempel blandt mange, kræver valide forretningsdata. Hvis ikke vi har dem, kan vi ikke sikre en bæredygtig businesscase for den grønne omstilling.

Derfor sætter Devoteam fokus på, hvordan virksomheder kan udnytte forretningsdata til at sikre en omkostningseffektiv omstilling.

Heldigvis er der er virksomheder, som har lykkes med at gøre de røde tal fra bæredygtighedsinvesteringer til sorte, og som ser en finansiel gevinst ved at fokusere på bæredygtighed. Hvorfor og hvordan nogle lykkes, vil vi sætte fokus på mandag den 25. april, hvor vi også har inviteret Global Sustainability Director, France Bourgouin fra LEO Pharma til at deltage i panel og dele hendes erfaringer med at få businesscasen til at gå op.

Læs også: Manglende digitalisering giver grøn gæld

Launch event

Kom og hør mere, når vi offentliggør resultaterne af vores undersøgelse d. 25. april hos Dansk Industri.

Tilmeld dig her: Launch: How do the Nordics take action on Sustainability?

Skrevet af:

Hans Lindeman, Country Manager, Devoteam Norway

Relateret indhold