Workshoppen i Parken i samspil med Stop Spild Lokalt

Billede lånt af Parken
13.10.22 Turisme, Kultur & Oplevelser Nyheder

Parken engagerer sig stort i madspildsindsatsen

Siden foråret har Parken Sport & Entertainment engageret sig i madspildsindsatsen med det, der efterhånden har udviklet sig til at være Danmarks største uddeling af fødevarer.

To-tre gange om ugen kører store lastbiler forbi Parken Sport & Entertainment på Østerbro i København og læsser paller med madvarer af. I samarbejde med bl.a. Coop, Too Good To Go og Stop Spild Lokalt har Parken i løbet af 2022 etableret et setup, der kandiderer til at være Danmarks største uddeling af fødevarer. Konceptet er, at en lang række detailkæder leverer mad ind, som efterfølgende uddeles gratis til alle i området under den store C-tribune, der vender ud mod Øster Allé. For Parken drejer indsatsen sig om at bidrage til en mere bæredygtig hovedstad.

814.000 tons mad går hvert år til spilde i Danmark. Derfor var mere end 100 gymnasieelever torsdag d. 29 september samlet i Parken til workshop arrangeret i samarbejde med Stop Spild Lokalt. På workshoppen var der fokus på at informere eleverne om konsekvenserne af madspild og opfordre dem til selv at bidrage til, at den årlige mængde af madspild minimeres. Formålet med workshoppen var desuden at inspirere eleverne til selv at udvikle tiltag, der kan reducere graden af madspild.

Gymnasieeleverne blev på workshoppen undervist i både innovation og promotion og fik derefter til opgave at formulere nye, kreative løsninger på, hvordan den årlige mængde af madspild kan reduceres. Workshoppen er blot det seneste i en lang række af initiativer, som Parken Sport & Entertainment bidrager til ud fra ønsket om reducere madspild i hovedstaden.

Astrid Kjelgaard
Skrevet af:

Astrid Kjelgaard

Maria Krüger Torp

Maria Krüger Torp

Chef for DI Turisme & Oplevelser

  • Direkte +45 3377 3464
  • Mobil +45 2625 6230
  • E-mail mkto@di.dk

Relateret indhold