14.06.23 Turisme, Kultur & Oplevelser Nyheder

Turismen skal afrapportere på bæredygtighed - få hjælp her

EU’s nye rapporteringsstandarder har indflydelse på alle virksomheder – store som små. Derfor har DI samlet en række tilbud, der kan klæde din virksomhed på til at imødekomme de nye krav.

De seneste år har mange danske virksomheder på eget initiativ arbejdet på at blive mere bæredygtige. Eksempelvis ved at reducere miljøbelastende udledninger, omstille deres produktion til grønnere energikilder og forbedre vilkårene for deres medarbejdere. Fra 2025 bliver det dog et krav, at danske virksomheder skal afrapportere på deres bæredygtige indsatser.

I forbindelse med EU-kommissionens nye rapporteringskrav, skal alle danske virksomheder med +250 ansatte, nemlig rapportere i overensstemmelse med CSRD-direktivet om bæredygtighed. Med indførelsen af det nye direktiv bliver der indført et fælle sæt spilleregler, der bevirker, at den ikke-finansielle rapportering fra 2025 bliver behandlet på lige fod med den finansielle rapportering.

De nye rapporteringskrav vil imidlertid medføre en række nye administrative byrder. Også for turisme -og oplevelseserhvervet, som allerede navigerer i mange omfattende administrative regler og processer.

DI’s tilbud til din virksomhed

DI tilbyder derfor flere tilbud, der kan hjælpe medlemmerne godt i gang med den nye form for rapportering. Som medlem kan du blandt andet tilmelde dig en følgegruppe, hvor du løbende får opdateringer i forbindelse udviklingen af nye EU-standarder. Du vil samtidig modtage invitationer til andre relevante arrangementer og kurser.

Følgegruppe –kun for medlemmer, gratis: Nu kommer de nye lovkrav til bæredygtighedsrapportering (danskindustri.dk)

Derudover har DI også en række netværk og kurser til både SMV’er og til større virksomheder:

For SMV’er

Kursus: Kom i gang med bæredygtighedsrapportering - særligt for SMV'er (danskindustri.dk)

Netværk: ESG bæredygtighedsrapportering - for SMV’er (danskindustri.dk)

For større virksomheder:

Kursus: ESG Masterclass - efteråret 2023 (danskindustri.dk)

Netværk: ESG bæredygtighedsrapportering (danskindustri.dk)

Vigtige begreber

CSRD:

Corporate Sustainability Reporting Standards er et EU-direktiv, som har til formål at øge transparensen omkring EU-virksomheders ikke-finansielle rapportering. Direktivet vil i praksis danne rammerne for de specifikke rapporteringsskabeloner.

ESRS:

European Sustainability Reporting Standards, er de konkrete rapporteringsskabeloner under CSRD. Der vil komme rapporteringsskabeloner for miljømæssige, sociale forhold og ledelsesmæssige forhold.

EFRAG:

European Financial Reporting Advisory Group, udvikler rapporteringsskabelonerne under CSRD, altså ESRSerne. EFRAG er en privat sammenslutning af europæiske interesseorganisationer, som i 2001 blev grundlagt med mandat fra EU-kommissionen med opfordring om offentlig interessevaretagelse.

ESG:

 

Environment, Social, Governance, er de tre overordnede emner som dækker over temaerne i den ikke-finansielle rapportering. ESRSerne er ligeledes defineret med udgangspunkt i disse tre temaer.

Astrid Kjelgaard
Skrevet af:

Astrid Kjelgaard

Relateret indhold