15.06.22 DIB Blog

Partnere søges til vilde brobyggerier

Brobygning er en dansk spidskompetence, der kræver mange fagligheder. Det viser vi med det årlige event Verdens Vildeste Brobyggere, og du er inviteret til at deltage, så vi kan få flere til at vælge erhvervsuddannelser, blogger underdirektør Signe Tychsen Philip.

Danmark er en brobyggernation med stjernestatus! Det kan du blandt forvisse dig om i DR dokumentaren ”Danske broer i hele verden - højere, længere, vildere.”

Det er vi ikke mindst blevet på grund af et fabelagtigt samarbejde mellem de mange forskellige fagligheder, der skal til for at bygge en bro. Elektrikere, smede, murere, bygningsstruktører og tømrere er blandt dem, der står for udførelsen af de tanker og streger, som ingeniører og arkitekter skruer sammen.

Det fejrede foreningen Verdens Vildeste Brobyggere i Fredericia den 10. juni, hvor tre hold på hver ti personer på kun syv timer byggede hver sin bro. De tre broer blev bygget af beton, stål og træ og udsmykket med mursten og lys.

På konkurrencedagen var der folkefest med engagerede talere, dygtige værter og liveoptrædener fra dygtige musikere for at sikre større omtale. Derudover deltog folkeskoleklasser fra omkringliggende kommuner, der var blevet forberedt på eventet med relevante broopgaver.

Læs også: Det kræver 116.000 årsværk at nå 70 procent CO2-reduktion

Hvorfor nu det?

Så tænker du måske, hvad det skal til for?

Det skal til, fordi eventen på samme tid er en uddannelsesmesse. Det er helt åbenbart, at Danmark mangler erhvervsuddannede. På konkurrencedagen var der derfor opsat stande, hvor partnere og medlemmer kunne præsentere sig og skabe nysgerrighed om sig selv og deres erhverv. Ligesom konkrete erhvervsuddannelser blev præsenteret.

Det vil vi gerne gøre igen. Og vi vil gerne ud til flere byer. I år har foreningen samarbejdet med virksomheder som Rambøll, Dissing & Weitling, Sund & Bælt samt en række organisationer. Men vi har brug for endnu flere partnere, som har lyst til at bidrage til fortællingen om, hvad en erhvervsuddannelse kan føre til.

Det altafgørende formål er at få flere til at vælge erhvervsuddannelserne, og partnere og medlemmer af Verdens Vildeste Brobyggere kan bruge projektets aktiviteter og kommunikationsmateriale til at tiltrække nye ansatte, medlemmer og elever til deres virksomheder, organisationer og foreninger.

Vil du vide mere, kan du kontakte Emil Daugaard, chefkonsulent i DI og formand for foreningen.

Verdens Vildeste Brobyggere afholder en minievent på Bornholm torsdag den 16. juni. Se mere på di.dk/folkemodet

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Signe Tychsen Philip

Signe Tychsen Philip

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3283
  • Mobil +45 2565 9282
  • E-mail siph@di.dk

Relateret indhold