Velkommen til Dansk Industris nye website. Vi udvikler i øjeblikket et nyt site for at give dig den bedste brugeroplevelse. I en periode vil du derfor opleve indimellem at blive sendt til indhold på vores gamle site.

DI Business Nyheder

Nemmere adgang til kapital kan betyde færre konkurser

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at september bød på flere konkurser end måneden før. Til gengæld blev der i de første ni måneder af 2017 oprettet dobbelt så mange nye virksomheder, som der var konkurser.

I de første ni måneder af 2017 blev der dog oprettet dobbelt så mange nye virksomheder, som der var konkurser. Til dato er der i 2017 skabt 15.896 nye anparts- og aktieselskaber. Antallet af konkurser er altså relativt lille i forhold til antallet af nye virksomheder.

- Dansk økonomi har det godt. Men dagens tal lægger sig desværre i rækken af de seneste tal for blandt andet industriproduktion og eksport, der alle peger på opbremsning i økonomien. Der er nu sået et lille frø af tvivl omkring opsvingets styrke, herunder også om hvorvidt opbremsningen skyldes mangel på arbejdskraft, siger vicedirektør Kent Damsgaard, DI.

- Vi er i en positiv udvikling, hvor der kommer flere virksomheder til, end der lukker ned. Det skal vi understøtte ved at sikre de bedst mulige vilkår for virksomheder i vækst, siger Kent Damsgaard.

- Det skal være nemmere for virksomhederne at få adgang til risikovillig kapital. Derfor krydser vi i DI fingre for en politisk aftale omkring regeringens erhvervs- og iværksætterudspil. Det vil give særligt de mindre virksomheder bedre vækstbetingelser, og understøtte dem i en ofte vanskelig opstartsfase, så de ikke kvæles af manglende midler, før de for alvor når at komme i gang, siger Kent Damsgaard

Det skal være nemmere for virksomhederne at få adgang til risikovillig kapital. Derfor krydser vi i DI fingre for en politisk aftale omkring regeringens erhvervs- og iværksætterudspil. Kent Damsgaard, Direktør

Kent Damsgaard

Direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk