30.10.17 DIB Nyheder

Virksomheder ser lysere på fremtiden, men mangel på medarbejdere truer

Væksten på eksportmarkederne skaber lyse udsigter for industri- og servicevirksomhederne. Men stadig flere virksomheder har udfordringer med at skaffe kvalificerede medarbejdere. Derfor har de svært ved at øge produktionen.

Industri- og servicevirksomhederne har positive forventninger til fremtiden, viser konjunkturbarometeret fra Danmarks Statistik. Men DI er bekymret for, at virksomhederne kommer til at mangle medarbejdere.

- Alt tyder på, at virksomhederne vil opleve fremgang i de kommende måneder. Det skyldes ikke mindst, at der er vækst på eksportmarkederne. Men mangel på kvalificerede medarbejdere truer med at stikke en kæp i hjulet på virksomhederne, siger vicedirektør Kent Damsgaard, Dansk Industri.

Vi skal have flere mennesker ind på arbejdsmarkedet, og vi skal sikre, at danske virksomheder kan tiltrække dygtige medarbejdere fra udlandet Kent Damsgaard, Politisk direktør

- Vi ser, at flere og flere virksomheder har udfordringer med at skaffe arbejdskraft. Det gælder inden for byggeriet og i stigende grad også i service- og industrivirksomhederne. Næsten hver tiende industrivirksomhed oplever, at mangel på medarbejdere begrænser mulighederne for at øge produktionen. Der er en meget reel risiko for, at det kan bremse den vækst, vi ellers ville kunne se i de kommende år, siger Kent Damsgaard.

- Hvis vi skal imødegå den tiltagende mangel på kvalificeret arbejdskraft, kræver det, at politikerne handler. Vi skal have flere mennesker ind på arbejdsmarkedet, og vi skal sikre, at danske virksomheder kan tiltrække dygtige medarbejdere fra udlandet, siger Kent Damsgaard.

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk