09.10.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Vækst i udlandet smitter ikke af på dansk eksport

Stærk efterspørgsel i udlandet har ikke ført til mere gang i dansk eksport, viser nye tal fra Danmarks Statistik

Eksporten faldt med 1,9 procent i august. Set over de seneste tre måneder er eksporten dog steget med 4,1 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Eksporten blev ramt af modvind igen i august. Der var ellers fremgang at spore hen over sommeren, men eksporten skuffer endnu en gang, og har desværre gjort det jævnligt over det seneste 1½ år, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

 Eksporten til EU er steget med 5,8 pct. over de seneste tre måneder. I samme periode er eksporten til verden uden for EU blot steget med 1,7 procent.

Øget eksport giver mere aktivitet i hele Danmark. Allan Sørensen, Cheføkonom

- Det er ærgerligt, at den stærke efterspørgsel i udlandet ikke har ført til mere gang i dansk eksport. Det har især knebet med at løfte eksporten til verden uden for EU. Ifølge en ny prognose fra IMF aftager væksten lidt på vores store eksportmarkeder, men den bør stadig være stærk nok til at sikre flere ordrer til vores eksportvirksomheder, siger Allan Sørensen.

En ny analyse fra Dansk Industri viser, at 805.000 danske arbejdspladser afhænger af eksporten. Det er det højeste niveau nogensinde.

- Rekordmange danske job afhænger af eksporten, og derfor er det afgørende, at der snart kommer mere gang i salget til udlandet. De mange arbejdspladser er spredt ud over hele landet, og øget eksport giver derfor mere aktivitet i hele Danmark, siger Allan Sørensen.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold