31.05.18 DI Business Nyheder

Nøgletal: Skuffende udvikling i produktion og eksport

Beskæftigelsen fortsætter sin himmelflugt, men virksomhedernes produktion følger ikke med op. Samtidig er vi presset på eksporten. Virksomhederne skal sikre sig flere hænder, hvis udviklingen skal vendes.

Dansk BNP steg 0,4 pct. fra 4. til 1. kvartal viser dagens tal fra Danmarks Statistik.

- Det går fortsat godt for beskæftigelsen, der steg med knap 16.000 personer fra 4. kvartal sidste år til 1. kvartal i år. Det kniber dog noget for produktionen, der kun steg med 0,4 pct., siger Kent Damsgaard, direktør i Dansk Industri.

Det går fortsat godt for beskæftigelsen, der steg med knap 16.000 personer fra 4. kvartal sidste år til 1. kvartal i år Kent Damsgaard, Direktør

- Det er særligt eksporten, der længe har udviklet sig skuffende. Vi dog både håber og forventer, at eksporten igen vil komme til at følge den stigende efterspørgsel fra udlandet, siger Kent Damsgaard.

- Stadig flere virksomheder har svært ved at finde de medarbejdere, de har brug for, og det kan smitte negativt af på produktion og eksport. Vi skal derfor sørge for at hjælpe flere fra kanten af arbejdsmarkedet ind i job, sikre gode muligheder for at tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, og så skal endnu flere virksomheder oprette praktikpladser, så vi kan få uddannet flere faglærte, siger Kent Damsgaard.

Kent Damsgaard

Direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk
Relateret