07.06.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Fremgang i industriproduktionen skaber vækst i hele landet

De toneangivende produktionsvirksomheder skruer lidt ekstra op for dampen. Det er godt nyt for dansk økonomi som helhed – og for lokalområderne i særdeleshed.

De danske industrivirksomheder fortsatte den positive udvikling i april, hvor produktionen steg 1,2 pct. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. De seneste tre måneder har der været en stigning på 0,6 pct. efter stilstand gennem det meste af 2017.

- Når vi kommer uden for de større byer, er det i høj grad de mange produktionsvirksomheder, der er den lokale vækstmotor. En af de mest afgørende faktorer for, om vi oplever fremgang i alle egne af landet er derfor gode tal for industriproduktionen. Der er derfor ekstra grund til at glæde sig over dagens tal, der viser flot fremgang i industriproduktionen, siger direktør Kent Damsgaard, Dansk Industri.

Det kan skabe flere arbejdspladser og udsigt til fortsat jobfremgang herhjemme Kent Damsgaard, Politisk direktør

- Det er ikke kun i årets første måneder, at industrivirksomhederne har vist gode takter. Vores medlemsvirksomheder melder om fortsat fremgang, og vi forventer, at anden halvdel af 2018 som helhed vil byde på fremgang og flere ordrer til de danske virksomheder. Det kan skabe flere arbejdspladser og udsigt til fortsat jobfremgang herhjemme, siger Kent Damsgaard.

- Der spøger selvfølgelig en risiko for, at handelskrigen mellem de ellers så tætte allierede USA og EU nu optrappes. Hvis det sker, kan det ramme virksomhedernes ordrer og dermed også produktion, siger Kent Damsgaard.

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret