11.01.19 DIB Nyheder

Nøgletal: Industrien manøvrerer sig igennem international usikkerhed

På trods af international uro og skuffende nøgletal på en række vigtige europæiske eksportmarkeder fortsætter industrivirksomhederne med at have en meget høj produktion. Konkurrencestærke eksportvirksomheder er en del af forklaringen, siger DI’s cheføkonom.

Ifølge Danmarks Statistik går industriens produktion marginalt tilbage med 0,5 pct. i november 2018. Dermed er industriens produktion fra september til november steget 1,1 pct. i forhold til de tre foregående måneder.

- De danske industrivirksomheder har formået at opretholde deres omsætning, selvom vi ser politisk uro og afmatningstegn på flere vigtige europæiske eksportmarkeder. Det er udtryk for, at industrivirksomhederne har en god konkurrenceevne, siger Morten Granzau, cheføkonom i DI. 

De danske industrivirksomheder har formået at opretholde deres omsætning. Morten Granzau Nielsen, Vicedirektør

- Industrivirksomhedernes produktion er fortsat på et meget højt niveau, og mange oplever desværre, at de forgæves leder efter nye medarbejdere. Vi kan derfor kun understrege vigtigheden af, at beslutningstagerene er opmærksomme på at sikre virksomhederne adgang til kvalificerede medarbejdere. Samtidig er det naturligvis også vigtigt, at virksomhederne arbejder på at oprette flere lærlingepladser, siger Morten Granzau, cheføkonom i DI.

- Væksten i dansk økonomi bevæger sig i øjeblikket på en knivsæg. På den ene side vokser husholdningernes forbrug støt, mens øget international uro på den anden side får grunden til at vakle under eksportvirksomhederne. Vi vurderer i DI, at danske virksomheder manøvrerer sig igennem usikkerheden, og dansk økonomi vokser med 1,8 pct. i år, siger Morten Granzau, cheføkonom i DI.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold