Forhenværende adm. direktør for Danogips, Thorkild Juul Jensen, blev 74 år.

Foto: Bjarne Luthcke / Ritzau Scanpix
06.05.19 DIB Nyheder

Mindeord:  Fhv. direktør Thorkild Juul Jensen

Mindeord  er skrevet af formand for DI Byg, adm. direktør Mogens Nielsen, Saint Gobain Denmark A/S

Det er med sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om Thorkild Juul Jensens død.

Thorkild Juul Jensen var gennem fem årtier kendt som en markant og dygtig person i dansk erhvervsliv. Udover arbejdet i Danogips var Thorkild Juul Jensen også aktiv i organisationsarbejde og politik.

For de danske producenter af byggematerialer var Thorkild Juul Jensen en aktiv og engageret talsmand. Som aktiv medlem af Dansk Industris forretningsudvalg og hovedbestyrelse (1993-2002) var Thorkild Juul Jensen en af hovedarkitekterne bag etableringen af DI’s første branchefællesskab, Byggematerialeindustrien, som blev stiftet i 1988. Byggematerialeindustrien nød frem til 2003 det privilegium at have Thorkild Juul Jensen som formand.

Som direktør i Gyproc lærte jeg Thorkild at kende i Nordisk Gipspladeforening, hvor han var medlem i en meget lang periode.  Gipsbranchen i Danmark undergik under Thorkilds ledelse en betydelig modernisering og internationalisering, som er en væsentlig årsag til, at vi i dag stadig har virksomhederne og arbejdspladserne i Danmark.

I 80’erne og 90’erne kom der for alvor fokus på produktionsvirksomhedernes miljøvilkår, hvilket især gav procesvirksomhederne store udfordringer. Også her var Thorkild Juul Jensen industriens mand, som formand for Procesindustrien.

Udover at beklæde posterne i DIs forretningsudvalg og hovedbestyrelse, var Thorkild Juul Jensen i 1997 til 2002 også industriens repræsentant i DA’s forretningsudvalg og bestyrelse.

Medlemmerne af DI Byg kan stadig nyde godt af Thorkilds fremsynethed, da han som den første påtog sig opgaven med at samle industriens byggevirksomheder

Thorkild kunne godt fremstå lidt brysk og bestemt, men samtidig var han utroligt charmerende og humoristisk. Han deltog og bidrog altid på fornemste vis for sin virksomhed, branchen og procesindustrien på en måde, som har gjort et stort og varigt indtryk.

Æret være Thorkild Juul Jensens minde

Skrevet af:

Mogens Nielsen, Saint Gobain Denmark

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk