15.05.19 DIB Nyheder

Nye tal: Dansk økonomi balancerer på en knivsæg

BNP voksede med 0,3 procent i første kvartal. Men vi er i en usikker tid, advarer DI

Dansk økonomi voksede med 0,3 procent i første kvartal. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Væksten i dansk økonomi bremsede lidt op i første kvartal. Selv om væksten aftog lidt i første kvartal, så ligger industriproduktion, eksport og beskæftigelse stadig på et betydeligt højere niveau end i begyndelsen af 2018. Samtidig har forbrugerne generelt en solid økonomi med gode muligheder for at øge forbruget, siger direktør Kent Damsgaard fra Dansk Industri (DI).

- Økonomien balancerer i øjeblikket på en knivsæg. Hvis vi skal opretholde fremgangen i dansk økonomi, så kræver det både, at virksomhederne kan få de nødvendige medarbejdere, og at vi undgår en større international krise. Desværre er det ikke noget, som politikerne er særligt optaget af i valgkampen, siger Kent Damsgaard.

- Vi er på vej ind i en usikker tid. Væksten er lav på flere af vores store eksportmarkeder, og de seneste dages eskalering af handelsstriden mellem USA og Kina giver store bekymringer. Eksporten har vist svaghedstegn i de seneste måneder, og kommer der en større nedgang i verdensøkonomien, kan det ramme dansk økonomi hårdt, siger Kent Damsgaard.

Eksporten er afgørende for udviklingen i dansk økonomi. Danske virksomheder eksporterede sidste år for mere end 1.200 mia. kr. og 825.000 danske arbejdspladser afhænger af eksporten.

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold