Tobias Rasmussen er årets lærling 2020 i Midt- og Vestjylland.

Foto: Gitte Vesti
08.12.20 DIB Nyheder

Kleinsmed-lærling løb med flot pris

Fortællingen om årets lærling i Midt- og Vestjylland er først og fremmest den enkle historie om en dygtig klejnsmed. Men det er også historien om den unge mand, der fandt sin rette hylde hos BLÜCHER i Vildbjerg.

- Vi har valgt at udnævne Tobias Rasmussen som Årets Lærling i Midt- og Vestjylland, fordi han udviser en kæmpe faglig stolthed og hele tiden gør lidt ekstra for at udføre sine opgaver bedst muligt. Tobias går åbent og ydmygt til opgaverne og viser stor vilje til selv at lære – men også til at lære fra sig

Sådan begrunder formand for DI Midt-Vest, Claus Arberg valget af årets lærling i regionalforeningen.

Tobias blev ved prisoverrækkelsen overrasket på sin arbejdsplads af både formanden for DI Midt Vest Claus Arberg og fabriksdirektør Bjerne Leth Pedersen.

Claus Arberg fremhæver i motivationen for tildeling af prisen, at selv de største opgaver har Tobias styr på, og sådan har det været helt fra begyndelsen. En ung mand man kan stole på, og kvaliteten af hans arbejde er altid højt.

- Tobias startede hos BLÜCHER som 17-årig og blev hurtigt en vellidt kollega og en god holdkammerat. Tobias er kendetegnet ved at være god til at indgå i et team med både svende og lærlinge. Lærenem og lyttende. På den måde fik Tobias hurtigt et stort fagligt overskud, som blev understøttet af en god humor, der spredes rundt blandt kollegerne, siger Claus Arberg. 

Tobias har igennem sit lærlingeforløb været knyttet til Herningsholm. Her får han også ros og flotte karakterer.

Fabrikschef Bjerne Leth Pedersen er stolte af virksomhedens lærlinge og virksomhedens samarbejde med de omkringliggende uddannelsesinstitutioner.

- Vi har en lang tradition for lærlinge i BLÜCHER, og vi er glade for og meget stolte af Tobias, som nu får DI’s lærlingepris. Det er fuldt fortjent, siger han. 

Fremgang forpligter virksomheder

Claus Arberg vil gerne have flere unge til at følge Tobias’ fodspor.

- Jeg vil opfordre flere til at gøre som BLÜCHER og ansætte flere lærlinge. Vores virksomheder har brug for faglærte, og det er altafgørende for de unge lærlinge, at de kan få en læreplads, siger han

Claus Arberg henviser til, at der i er en stigning i optaget på erhvervsuddannelserne for første gang i 10 år, hvor netop kommuner i Region Midt Vest er langt fremme.

- Det forpligter virksomhederne til også at oprette flere lærepladser, siger Claus Arberg.

Gitte Brødsgaard Vesti

Gitte Brødsgaard Vesti

Chefkonsulent

  • Direkte +45 7216 0159
  • Mobil +45 2921 7710
  • E-mail giv@di.dk

Relateret indhold