09.03.20 DIB Nyheder

Tysk industri starter 2020 med pæn fremgang

Nye tal: Den tyske industriproduktion steg i januar med 3 procent, men coronavirus har sat det spirende opsving under pres

Tysklands industriproduktion steg med 3,0 procent i januar. Produktionen er dog stadig 1,3 procent lavere end året før. Det viser nye tal fra det tyske statistikbureau DESTATIS.

- Tysk industri har fået en rigtig pæn start på 2020. Industriproduktionen steg i januar med tre procent, hvilket er den største månedlige stigning i mere end to år. Der var også en stor stigning i antallet af nye ordrer i januar, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Det spirende opsving er dog kommet under pres, inden det næsten er gået i gang. Spredningen af coronavirus og de økonomiske konsekvenser deraf kan desværre ende med at spænde ben for tilstrømningen af flere nye ordrer, siger Allan Sørensen.

Søndag aften indgik den tyske regering en aftale om en økonomisk hjælpepakke, der skal afbøde de økonomiske konsekvenser som følge af spredningen af coronavirusset.

- Et år med tilbagegang i tysk industri har desværre kostet ordrer til de danske underleverandører. Den svigtende eksport til Tyskland betyder, at de har mistet titlen som Danmarks største eksportmarked til USA, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Relateret indhold