11.05.20 DIB Nyheder

Dansk eksport står foran historisk nedtur

Nye tal: Vareeksporten faldt med 5,1 procent i marts, men der er desværre udsigt til et meget større fald i den kommende tid

Vareeksporten faldt med 5,1 procent i marts, og 0,4 procent i første kvartal, viser tal fra Danmarks statistik.

- 2020 bliver et rædselsår for dansk eksport. Kunderne er der simpelthen ikke, og eksporten står til den største tilbagegang nogensinde, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Udlandet er lukket ned, og verdensøkonomien er ramt af den største økonomiske nedtur siden Den Store Depression i 1930’erne. Eksporten vil desværre falde meget mere i den kommende tid. Nedturen rammer de mere end 800.000 danske arbejdspladser, der afhænger af eksporten, siger Allan Sørensen.

Tjenesteeksporten faldt med 8,3 procent i første kvartal. Lufttransporten faldt med næsten 15 procent og rejseindtægterne faldt med 17 procent.

- Tjenesteeksporten er utrolig hårdt ramt af flyveforbuddet, som gør det svært at komme ud til kunderne. Flyveforbuddet har især ramt luftfarten og turismen, som står over for et meget svært sommerhalvår, siger Allan Sørensen. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold