26.05.20 DIB Nyheder

Konkurrencedygtige virksomheder skal bære Danmark gennem krisen

Nye tal: Ifølge Finansministeriets Økonomiske Redegørelse vil økonomien i år falde med 5,3 pct. Det er det største fald siden Anden Verdenskrig.

Eksporten skønnes at falde med knap 9 pct. i den nye Økonomisk Redegørelse fra regeringen. Samtidig venter ministeriet et offentligt underskud på 7,2 pct. af BNP som følge af regningen for hjælpepakkerne og den lavere aktivitet i samfundet.

Til næste år skønner de med betydelig usikkerhed, at økonomien vil lave et delvist comeback med en vækst på 4 pct.

- Økonomisk Redegørelse bekræfter billedet af en økonomi helt i knæ som følge af coronakrisen. Vores medlemsvirksomheders omsætning var i april 17 pct. lavere end sidste år, og selvom der er tegn på bedring blandt de virksomheder, som lever af det danske marked, så frygter vi, at nedgangen i år kan blive endnu større end Finansministeriets bud, siger underdirektør i DI, Morten Granzau.

- Der er lukket for adgang til vores eksportmarkeder og efterspørgslen falder drastisk, hvilket rammer danske virksomheder ekstremt hårdt. Vi skønner en samlet nedgang i eksportomsætningen på 170 mia. kr. i år. Der er brug for stærk politisk indsats for at understøtte dansk eksport, konkurrencekraften og de næsten 850.000 arbejdspladser, der er afhængige af den, siger Morten Granzau.

- Et konkurrencedygtigt erhvervsliv, som kan tage kampen op mod udenlandske konkurrenter og vinde ordrer og arbejdspladser hjem til Danmark er hele forudsætningen for, at vi kan betale regningen for coronakrisen og hjælpepakkerne tilbage. DI har derfor fremlagt en lang række konkrete politiske forslag til at få Danmark og dansk erhvervsliv styrket ud af krisen, og vi ser nu frem til, at der kan komme gang i de politiske forhandlinger, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold