20.01.21 DIB Nyheder

Byggebeskæftigelsen kommer sig oven på corona

Nye tal viser en fremgang på 4000 beskæftigede i byggeri og anlæg i fjerde kvartal sidste år

Med 4.000 flere beskæftigede i 4. kvartal 2020 er beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen kommet op på 181.200 personer, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dermed har branchen over de seneste to kvartaler nu mere end vundet alle de cirka 4.900 job tilbage, som branchen mistede i 2. kvartal 2020 under den første smittebølge.

- Tallene for beskæftigelsen understreger, at der er god aktivitet og fortsat fremgang i bygge- og anlægsbranchen. Når der er fart på byggepladserne, spreder det sig som ringe i vandet til andre brancher i samfundet. For hver gang, der skabes to job i byggeriet, giver det som afledt effekt cirka ét job i andre brancher som f.eks. transport, industri, handel eller rådgivning, siger Torben Liborius, underdirektør i DI Dansk Byggeri.

Fremrykningen af mange af Landsbyggefondens renoveringsaktiviteter samt ændringerne til kommunernes anlægsloft, som blev suspenderet i 2020 og løftet i 2021, har haft positiv betydning for branchen.

- Nu blev der samtidig vedtaget en udvidelse af boligjobordningen i finansloven for 2021. Det vil give et rygstød til både servicebranchen og byggeriet alt imens andre dele af erhvervslivet endnu en gang er underlagt restriktioner. Udvidelsen af boligjobordningen er med til at stimulere forbruget i denne svære tid, og samtidig udgør ordningen en lille men vigtig del af en grøn genstart. Det er der brug for, siger Torben Liborius.

Torben Liborius

Torben Liborius

Underdirektør

  • Direkte +45 7216 0106
  • Mobil +45 2332 3495
  • E-mail tli@di.dk

Relateret indhold