07.12.21 DIB Nyheder

DI: Vækst i industriproduktionen truet af mangel på arbejdskraft

Industriproduktionen steg med 2,6 procent i oktober, viser tal fra Danmarks Statistik. DI venter, at efterspørgslen på varer vil stige, men virksomheder kan få svært ved at levere.

- Selvom udviklingen de seneste par måneder primært er drevet af medicinalindustriens produktionsudsving, så understreger dagens tal, at der stadig er godt gang i de danske produktionshaller. I september var der tilbagegang, men i oktober er udviklingen vendt med en ganske pæn vækst, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri.

Stigende smitte og restriktioner har forårsaget et skifte i danskernes forbrugsvaner. I stedet for oplevelser bliver der brugt flere penge på varer. Opturen vil sandsynligvis fortsætte, vurderer DI’s underdirektør.

- Når vi ser på den seneste ærgerlige udvikling i coronasmitten, kan det få færre til at bruge penge på oplevelser og flere til at købe varer. Det vil sætte yderligere skub i den store vareefterspørgsel, så virksomheder får ekstra travlt frem mod jul, siger Morten Granzau.

Væksten risikerer dog at blive bremset af den massive mangel på arbejdskraft i erhvervslivet.

- Stor efterspørgsel i industrien kan være en udfordring, da virksomhederne i øjeblikket både mangler arbejdskraft og har pressede forsyningskæder. Vi kan derfor godt risikere, at væksten i industriproduktionen vil aftage igen, siger Morten Granzau.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold