Virksomhederne er på ganske kort tid gået fra mangel på efterspørgsel til at mangle materialer og medarbejdere.

Foto: Søren Nielsen
15.06.21 DIB Nyheder

Genåbning har genstartet virksomheders omsætning

Firmaernes samlede salg (ekskl. energi) faldt i april med 3,5 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Trods faldet er niveauet stadig højere end før coronakrisen, siger DI’s cheføkonom.

- Genåbningen har genstartet virksomhedernes omsætning. Virksomhedernes omsætning faldt ganske vist i april, men både marts og april ligger på et højere niveau end før coronakrisen, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Det er utroligt positivt, at der igen er sparket liv i virksomhedernes omsætning. Jeg forventer, at omsætningen vil stige yderligere i de kommende måneder. Virksomhederne er på ganske kort tid gået fra mangel på efterspørgsel til at mangle materialer og medarbejdere, hvilket kan bremse deres produktion, siger Allan Sørensen.

Virksomhedernes samlede omsætning lå i april cirka 6 procent højere end i perioden op til coronakrisen. Omsætningen blandt hoteller og restauranter ligger derimod 45 procent lavere, mens kultur og fritid har en omsætning der er knap 30 procent lavere end før coronakrisen.

- Nu er det afgørende at genåbningen bliver bredt ud til alle brancher, så vi kan få alle med ombord i opsvinget. Luftfarten, oplevelsesindustrien og turistbranchen er slet, slet ikke tilbage på normal omsætning endnu, siger Allan Sørensen.

- Rejsebureauer og koncertarrangører ser ind i den anden sommer i træk med alt for få kunder. Sommeren er højsæson og det er her en stor del af årets omsætning skal hentes hjem, men det kommer desværre heller ikke til at ske denne sommer. Derfor skal kompensationsordninger forlænges til 1. oktober, siger Allan Sørensen.

NYT: Firmaernes salg faldt men fortsat på et højt niveau - Danmarks Statistik (dst.dk)

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold