Udfordringerne med arbejdskraft er ikke forbigående. Derfor bliver vi nødt til at være åben overfor mere udenlandsk arbejdskraft, siger direktør Søren Leerskov Rasmussen fra entreprenørvirksomheden Bo Michelsen.

09.09.21 DIB Nyheder

Entreprenør: Vi siger nej til ordrer, fordi vi ikke kan skaffe folk

Entreprenørvirksomheden Bo Michelsen fra Haderslev må droppe masser af opgaver på grund af mangel på kvalificeret arbejdskraft. På kort sigt skal løsningen findes i udlandet, mener direktør.

Den gode nyhed først. Der er så meget gang i byggebranchen, at ordrebogen hos murerentreprenørvirksomheden Bo Michelsen A/S er mere end almindeligt godt fyldt.

Og så den dårlige nyhed: Der kunne være endnu mere gang i forretningen, hvis bare der var folk at ansætte.

- Vi siger nej til en hel del opgaver, fordi vi ikke kan skaffe folk, siger administrerende direktør Søren Leerskov Rasmussen fra Bo Michelsen A/S, der hører til i Haderslev. 

Han fortæller, at udfordringen især er at få nok murere og teknikere, såsom byggeledere og ingeniører. Og det er til trods for, at virksomheden både samarbejder med de lokale jobcentre, er særdeles aktiv på de sociale medier og får bistand af head-huntere.

- Vi må bare konstatere, at vi ikke kan vækste, når vi ikke kan få flere folk. Så nu prøver vi bare at holde det så stabilt som muligt, siger direktøren.

Løsningen er udenlandske medarbejdere

Fortællingen fra Søren Rasmussen kommer blot dage efter, at regeringen har præsenteret et udspil, der blandt andet skal øge beskæftigelsen med 10.000 personer frem mod 2030 og få flere til at vælge en erhvervsuddannelse.

Direktør Søren Leerskov Rasmussen har dog ikke megen tro på, at de nye forslag vil gøre en stor forskel for virksomhedens muligheder for at få flere medarbejdere.

- For mig at se er den eneste løsning på kort sigt mere udenlandsk arbejdskraft, siger Søren Leerskov Rasmussen.

Han så derfor også gerne, at der både fra det offentliges side, blandt andet gennem jobcentrene, og fra DI's side blev gjort mere for at hjælpe virksomhederne med at finde kvalificeret arbejdskraft i udlandet.

- Det kunne være rigtig fint, hvis vi kunne få noget hjælp. Det er svært for os finde rundt i, hvor og hvordan vi får fat i en seriøse og gode medarbejdere i udlandet, siger Søren Rasmussen og tilføjer:

- Udfordringerne med arbejdskraft er ikke forbigående. Derfor bliver vi nødt til at være åben overfor mere udenlandsk arbejdskraft.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Relateret indhold