30.11.22 DIB Nyheder

Stadig fremgang i dansk økonomi i 3. kvartal

Danmarks bruttonationalprodukt steg med 0,5 pct. i 3. kvartal 2022. Særligt eksporten overrasker positivt, men DI forventer, at udviklingen vender i kommende kvartaler.

Ifølge Danmarks Statistik steg Danmarks bruttonationalprodukt (BNP) med 0,5 pct. i 3. kvartal 2022.

- På trods af høj inflation, stigende renter og udbredt sortsyn blandt forbrugerne fortsatte fremgangen i økonomien i 3. kvartal 2022. Det var særligt eksporten, der overraskede positivt, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri.

Han forventer dog, at udviklingen vil vende i de kommende kvartaler.

- Den svagere købekraft, højere renter og lavere vækst på eksportmarkederne vil slå igennem i slutningen af 2022 og begyndelsen af 2023, hvor økonomien ventes at gå tilbage, siger Morten Granzau.

Han mener, at de nye tal bekræfter, at manglen på arbejdskraft i både det offentlige og private vil fortsætte noget tid endnu trods udsigten til nedgang i den generelle økonomiske aktivitet i samfundet.

- Ledigheden befinder sig på det laveste niveau siden begyndelsen af finanskrisen, og beskæftigelsen er lige nu rekordhøj. Der er derfor fortsat udsigt til pres på arbejdsmarkedet, om end det formentlig vil aftage betydeligt i den kommende tid, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold