08.12.22 DIB Nyheder

Vintermørket sænker sig over produktionen

Nye tal viser tilbagegang for industriproduktionen – DI: vi er på vej ind i turbulent tid

Industriproduktionen faldt med 2,3 procent i oktober sammenlignet med september, viser nye tal fra Danmarks Statistik. I Dansk Industri er vurderingen, at industrien har bevæget sig ind i en turbulent afslutning på året.

- Man bør ikke male fanden på væggen på baggrund af én måneds fald, for produktionen kan svinge en del fra måned til måned. Men faldet vidner absolut om, at den næsten uafbrudte vækst, som industrien præsterede i første halvår af 2022, er afløst af en mere turbulent udvikling, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri.

Tallene for industriproduktionen er en vigtig indikator, da det er et af de første tal, som giver en indikation på udviklingen i dansk økonomi.

- Et bredt funderet fald i produktionen på tværs af underbrancher kunne godt være et tegn på, at den buldrende inflation er begyndt at sætte sig i industriens aktivitet, da den høje inflation og lave forbrugertillid er med til at dæmpe vareefterspørgslen, siger Morten Granzau.

- Det store spørgsmål er, om dagens fald er begyndelsen på en større tilbagegang. Det kunne jeg godt frygte. Industriproduktionen er et af vores første pejlemærker på konjunktursituationen, og forventningen om svækket vækst i vintermørket er efterhånden bredt funderet blandt vores medlemmer. Vi skønner i en ny prognose, at aktiviteten og beskæftigelsen falder næste år, siger Morten Granzau.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold