04.03.22 DIB Nyheder

Tvangsauktioner på laveste niveau siden 2007

Økonomien hos boligejere er historisk gode, men DI forudser ny usikkerhed i 2022.

Den månedlige statistik for tvangsauktioner fra Danmarks Statistik fortæller om blot 93 tvangsauktioner i februar. Men der er ny usikkerhed forude, mener DI.

- Antallet af tvangsauktioner faldt i februar i forhold til måneden før, og ligger nu på det laveste niveau siden 2007. I februar var der kun 93 tvangsauktioner, og ser man samlet på de seneste tre måneder, er antallet af tvangsauktioner faldet med 8 procent i forhold til de foregående tre måneder.

- Den gode nyhed er, at det lave antal tvangsauktioner - kombineret med andre nøgletal f.eks. om antal restancer – viser et øjebliksbillede af, at de danske boligejere i gennemsnit er økonomisk velpolstrede med god betalingsevne, siger Bo Sandberg.

- Den lidt dårligere nyhed er, at der ventes mere modvind på boligmarkedet i 2022 sammenlignet med 2020 og 2021. Der er generelt kommet stigende usikkerhed i verdensøkonomien. Og ikke mindst de boligejere, der opvarmer med naturgas mærker i øjeblikket en kraftig udgiftsstigning, som kommer oveni de stigende boligrenter, vi allerede har set fra starten af året, siger DI-boligøkonomen.

- På bundlinjen falder det fortsat lave antal tvangsauktioner trods alt ned i den vægtskål, der stabiliserer boligmarkedet. Men omvendt er tvangsauktioner også et nøgletal, der typisk reagerer med betydelig forsinkelse, hvis der længere nede ad vejen viser sig udfordringer med terminer og betalingsevne, siger DI-boligøkonom Bo Sandberg.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bo Sandberg

Bo Sandberg

Skatteøkonom

  • Direkte +45 7216 0142
  • Mobil +45 2850 3819
  • E-mail bsa@di.dk

Relateret indhold