Der er et stort potentiale blandt de medarbejdere, der måske ikke i udgangspunktet passer lige ind, siger adm. direktør Jakob Køser Bressendorf fra Horn Bordplader.

Foto: Horn Bordplader
17.05.23 DIB Nyheder

Direktør og prisvinder: Social ansvarlighed giver konkurrencefordele

Horn Bordplader har stor succes med at hjælpe medarbejdere på kanten af arbejdsmarkedet til et job. Arbejdet skaber diversitet og sammenhold.

Det er langt fra alle, der kan passe et helt almindeligt job, men derfor kan de godt være et vigtigt bidrag til en virksomhed og arbejdsmarkedet. Det ved de hos Horn Bordplader, der for syv år siden etablerede virksomheden Denwood by Horn, der især har medarbejdere på kanten af arbejdsmarkedet ansat.

- Det har været en kæmpe succes. Den er selvfølgelig ikke kommet uden hårdt arbejde og vi har også brugt vanvittige ressourcer på at få virksomheden til at køre, men nu kører den. Og det skaber sammenhold, at vi evner at rumme dem, der ikke lige passer ind fra første dag, siger adm. direktør Jakob Køser Bressendorf.

Horn: Gå i vores fodspor

Denwoord by Horn er etableret som en selvstændig virksomhed, der har specialiseret sig i at bruge overskudstræet fra Horns bordpladeproduktion til interiørprodukter såsom skærebrætter, serveringsfade, skuffeindsatser, salt og peber kar med videre.

Virksomheden sigter dels på at være miljørigtig i sit brug af træ, dels på at være socialt ansvarlig i sit fokus på at inkludere medarbejdere på kanten af arbejdsmarkedet.

Indsatsen er også blevet bemærket af andre. Sidste år fik Horn Bordplader således Cabis CSR People Prize, der uddeles en gang om året til en virksomhed, der formår at fastholde og forebygge, at deres medarbejdere falder ud af arbejdsmarkedet på grund af fx sygdom eller nedslidning. Det kan også være til virksomheder, der udmærker sig ved at ansætte mennesker med nedsat arbejdsevne eller har andre udfordringer, der gør det svært for dem at komme ind på arbejdsmarkedet.

- Det er vi vanvittigt stolte af, siger adm. direktør Jakob Køser Bressendorf

- Det giver os naturligvis blod på tanden i forhold til at fortsætte arbejdet. Og jeg vil da kun opfordre andre til at gå i vores fodspor. Der er et stort potentiale blandt de medarbejdere, der måske ikke i udgangspunktet passer lige ind.

DI: Husk ESG-rapportering

Dansk Industris chef for global udvikling og bæredygtighed mener, at det giver god mening at kigge bredere i sin rekrutteringsindsats i en tid, hvor der er mangel på arbejdskraft. 

- Mange virksomheder har gode erfaringer med at arbejde med inklusion. Og hvis man arbejder med at tage medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet ind, vil jeg også opfordre til, at man tager det med i sin ESG-rapportering. Det kan være med til at styrke virksomhedens brand som en ansvarlig samfundsaktør, siger Marie Gad, chef for Global udvikling og bæredygtighed i DI.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Marie Gad

Marie Gad

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3789
  • Mobil +45 2949 4447
  • E-mail msh@di.dk

Relateret indhold