Især i industrien er den manglende efterspørgsel et voksende problem, fordi tøvende forbrugere og lavere vækst i vores eksportlande lægger en dæmper på aktiviteten, siger Morten Granzau, vicedirektør i Dansk Industri.

22.02.24 DIB Nyheder

Erhvervslivet sænker humøret en smule

Erhvervstillidsindikatoren falder til 100,3 februar fra 101,3 i januar. Det er skuffende men nok forventet, mener DI.

Erhvervstillidsindikatoren falder til 100,3 februar fra 101,3 i januar, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Erhvervstilliden er fortsat lige over det historiske gennemsnit.

- Optimismen i erhvervslivet har taget et tilbageslag og bevæger sig tilbage mod det mere pessimistiske niveau, hvor den har befundet sig i en længere periode. Efter en opmuntrende stigning i januar er dette en skuffende men nok forventet udvikling, udtaler Morten Granzau, vicedirektør i Dansk Industri.

Han mener, at tilbagegangen afspejler, at der stadig er udfordringer med virksomhedernes ordrebøger.

- Især i industrien er den manglende efterspørgsel et voksende problem, fordi tøvende forbrugere og lavere vækst i vores eksportlande lægger en dæmper på aktiviteten, siger Morten Granzau. 

Han fortsætter:

- Den seneste tid har budt på store udfordringer for en bred vifte af danske erhvervsliv, som allerede har sat tempoet lidt ned. Hver tredje virksomhed i industrien og service branchen varsler om begrænsninger i forbindelse med manglende efterspørgsel, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold