Mølleporten i Stege

Foto: Mikael Mortensen
06.10.23 Brolæggerlauget Nyheder

Mølleporten vinder årets Brolæggerpris 2023

Priskomiteen i Brolæggerlauget har valg det historiske projekt i Vordingborg Kommune som vinder af anlægssektorens eftertragtede belægningspris

Tre kvalificerede kandidater

I knivskarp konkurrence med belægningsprojekter ved middelalderkirken i Skibet ved Vejle og byvejen Ramsherred i Rudkøbing på Langeland blev det Vordingborg Kommune, som på baggrund af projektet Mølleporten i Stege, der løb med årets Brolæggerpris. Udførende entreprenør er laugsfirmaet Dansk Kvalitets Brolægning ApS fra Stensved.

Kulturarv

Mølleporten er en af landets bedst bevarede byporte fra middelalderen, og kommunen har sørget for, at de 1.200 kvadratmeter omkringliggende belægninger også er blevet fornyet, så byporten i dag fremstår i en æstetisk helhed, som fremhæver byens vigtige kulturarv. Med den vellykkede restaurering af Mølleporten og den omkringliggende belægning har kommunen fortjent tildelingen af årets Brolæggerpris.

Prisoverrækkelse

Prisen vil senere på efteråret blive overrakt til borgmester Mikael Smed ved en festligholdelse foran Mølleporten i Stege. Datoen er endnu ikke fastlagt.

Kontakt

Oldermand Claus Johnsen, tlf. 4011 0808

Skrevet af:

Mikael Mortensen

Relateret indhold