Medlemsfordele

Som medlem af DI Ejendom får du medindflydelse, rådgivning og information samt udvikling, netværk og nye relationer

Som medlem af DI Ejendom får du gavn af DI Ejendoms sekretariat, som samarbejder tæt med kompetente kolleger i DI's områder for bl.a. skat, miljø, bæredygtighed, offentlig privat partnerskab samt DI Byggeri.

Med denne synergi og DI's stærke relationer til beslutningstagere og organisationer i ind- og udland, møder vi branchens behov for en stærk politisk stemme, og vi øver indflydelse på national og EU-lovgivning om energieffektivisering, bæredygtighed, lejelov, planlov, skattespørgsmål og rammer for finansiering af ejendomsudvikling og drift.

  1. Du får medindflydelse

    I DI Ejendom har bestyrelsen sat sig i spidsen for seks arbejdsgrupper, hvor du som medlem er med til at sætte foreningens kurs inden for Planlov, Bæredygtighed, Energieffektivitet, Finansiering, Lejelovgivning og Skattelovgivning.

  2. Du får rådgivning og information

    Du får nem adgang til DI's viden og ydelser vedrørende f.eks. overenskomster og personalejura, EU-forhold og internationalisering, innovation og uddannelse.

  3. Du får udvikling, netværk og nye relationer

    Du får et stærkt netværk med kollegerne i branchen. DI Ejendom arrangerer egne medlemsmøder med fokus på de seks faglige spor i vores arbejde. Vi åbner døre for dig på tværs af værdikæden i ejendomsbranchen via vores samarbejde med bl.a. DI's ekspertise inden for skat mm. samt DI Byggeri og DI Service.

Arbejdsgrupper

Som medlem af DI Ejendom har du muligheden for at deltage i vores seks arbejsgrupper: Skattearbejdsgruppen, bæredygtighedsgruppen, planlovsgruppen, arbejdsgruppen for Energieffektivisering, arbejdsgruppen om lejeloven og arbejdsgruppen om finansiering.

Skattearbejdsgruppen

Arbejdsgruppens hovedformål er at følge og påvirke skatte- og afgiftslovgivning, som særligt påvirker ejendomssektoren, herunder opgørelsen af det grundlag skatter og afgifter beregnes ud fra, nemlig ejendomsvurderingerne. I 2024 er det fortsat ejendomsvurderinger, grundskyld og dækningsafgift, der er i fokus. Og vi følger også udviklingen i CO2-afgiften. Herudover arbejder vi med løsningen af den udfordring, som generationsskiftebeskatning udgør for de familie-ejede ejendomsvirksomheder. Vi samarbejder særligt med DI Skat og fsva. dækningsafgiften også med DI regioner om disse temaer.

Bæredygtigshedsarbejdsgruppen

Arbejdsgruppens hovedformål er at arbejde for at styrke fokus på bæredygtighed særligt i de eksisterende bygninger. Arbejdsgruppen vil italesætte behovet for at understøtte aktører, der ejer eller udvikler eksisterende byggeri, i deres arbejde for at fremme bæredygtighed. Standarder og værktøjer mm. er stilet mod nybyggeri, hvilket også er vigtigt, derfor vil arbejdsgruppen levere bidrag til det arbejde, der løftes fx i DI Byggeri og Rådet for Bæredygtig Byggeri ift. nybyggeri. Og i arbejdsgruppen bidrage til at styrke arbejdet med bæredygtighed i det eksisterende byggeri, således at vejledninger og værktøjer bedre understøtter den renovering og drift, som bygningsejere og bygningsudviklere skal løfte iht. nye bygningsstandarder, ønsket om styrket biodiversitet, forbedret indeklima og bedre anvendelse af bygninger mm.

Arbejdsgruppen følger den videre implementering af anbefalinger og fyrtårnsprojekter udformet i regi af Handletank for Bæredygtig Byggeri. Du finder rapporten her: Handletankens rapport - DI (danskindustri.dk)

Få mere at vide om, hvordan du griber ESG -rapportering og arbejde med bæredygtighed an på DIs hjemmeside, hvor du kan hente inspiration, viden og værktøjer til bæredygtighedsrapportering og finde ud af, hvordan I kan skabe varige forandringer i din virksomhed, til glæde for: ESG og bæredygtighed - DI (danskindustri.dk)

Planlovsgruppen

Arbejdsgruppens hovedformål er at følge og påvirke de elementer i Planloven, der har betydning for DI Ejendoms medlemmer. Vi samarbejder særligt med DI Miljø herom. I gruppen drøfter vi også erfaringer i medlemskredsen med kommunernes lokalplaner og samarbejder særligt med DI Regional herom.

 

Arbejdsgruppe for Energieffektivisering

Arbejdsgruppens hovedformål er at arbejde for at italesætte ejendommes centrale rolle i den grønne omstilling, både hvad angår effektiv udnyttelse af energi, når energibesparelser og energifleksibilitet implementeres, så den grønne strøm bruges når den er der. Og ift. implementering af bygningers styrbarhed og samspil med fornybare energikilder, hvor bygninger kan spille sammen med energisystemet (sektorkobling ift. el-marked – som producent og forbruger af el - og ift. fjernvarme og overskudsvarmeudnyttelse / genvinding af varme). Bygninger skal være fleksible energiforbrugere ift. elmarkedet og ift. udnyttelse af lavtemperatur fjernvarme, der boostes af lokale overskudsvarme-kilder) og som fleksible elforbrugere ift. udnyttelse af infrastrukturen, når prisen er lav / kapaciteten er til rådighed. Vi samarbejder særligt med DI Byggeri på dette felt.

Arbejdsgruppen følger den videre implementering af anbefalinger i DI’s Udspil om Energieffektivitet 2.0, som du finder her: Energieffektivitet 2.0 - Danmarks fremtidige energieffektiviseringsindsats - DI (danskindustri.dk)

Arbejdsgruppen om lejeloven

Arbejdsgruppens hovedformål er at følge og påvirke udviklingen i lejeloven til gunst for udlejere. Vi har særligt tre ønsker til udviklingen: 1) bedre muligheder for aftalefrihed mellem udlejer og lejer; 2) mindre kompleksitet i lejeloven fx mindre administrativt bøvl gennem øget digitalisering; 3) løsning af ejer-lejer-problemstillingen ikke mindst i lyset af den grønne omstillings krav til bygninger, fx gennem bedre dataadgang. Vi rækker derfor ud til LLO m.fl. for en drøftelse af mulige fælles dagsordener.

Arbejdsgruppen om finansiering

Arbejdsgruppens fokus er på centrale temaer for ejendomsvirksomheders finansieringsvilkår. Disse temaer er bl.a. fortsat opdæmning af anbefalinger om en systemisk buffer, hvor et samarbejde med nøgleinteressenter er centralt. Bedre rammer for udvikling af nye forretningsmodeller, der kan realisere nye værdistrømme for ejer og lejer i den grønne omstillings ønske om øget samspil mellem ejendomme og energisystem. Endvidere stiller gruppen skarpt på de konsekvenser, som EU’s taxonomi og krav til bæredygtighed i investeringer har/vil få for ejendommes finansiering og værdifastholdelse.

Kommende møder

  • Skattearbejdsgruppen afholder møder: 20. juni, 10. oktober og 11. december
  • Bæredygtighedsarbejdsgruppen afholder møder: 23. maj, 8. oktober og 9. december
  • Planlovsgruppen afholder møder: 30. maj, 3. oktober og 2. december
  • Energi-effektivitetgruppen afholder møder: 20. juni, 3. september og 5. november
  • Lejelovsgruppen afholder møde: 6. juni, 11 september og 12. november

Hver af arbejdsgrupperne har afholdt mødeaktiviteter som medlemmer kan få mere at vide om, ved henvendelse til sekretariatet.

Liselotte Jensen

Liselotte Jensen

Foreningskoordinator

Helle Juhler-Verdoner

Helle Juhler-Verdoner

Fagchef