10.04.24 DI Bilbranchen Nyheder

Webinar: DI Bilbranchen lancerer ESG-kit

Den 25. april løftes sløret for det imødesete ESG-kit for DI Bilbranchens medlemmer. Webinaret indebærer også en præsentation af det nye gratis medlemstilbud; CO2-programmet ’Klimaklar Produktionsvirksomhed’ og det tilknyttede rådgivningsforløb.

ESG og de nye krav om rapportering af bæredygtighedsindsatser har i stigende grad fyldt mere og mere i bilbranchen. Fra januar i år har ESG-kravene (Environment, Social og Governance) været gældende for børsnoterede virksomheder med over 500 ansatte, og fra regnskabsåret 2025 gælder det for virksomheder i regnskabsklasse C-stor, der opfylder to ud af tre bestemte kriterier.

Sideløbende med vedtagelsen og udrulningen af de nye krav har DI Bilbranchen barslet med et branchetilpasset ESG-kit målrettet danske bilforhandlere- og virksomheder, hvis formål er at hjælpe medlemmerne i gang med rapporteringsarbejdet og tage deres udfordringer op på brancheniveau. Sidste hånd er nu blevet lagt på materialet, og derfor inviterer vi den 25. april kl. 9 vores medlemmer til lanceringswebinar af DI Bilbranchens ESG-kit.

På webinaret vil Gitte Knoth Sørensen, chefkonsulent i DIs afdeling for virksomhedsudvikling, først og fremmest præsentere og gennemgå ESG-kittet. ESG-kittet indeholder ”Hjælp til Selvhjælp” – så I, som medlemmer af DI Bilbranchen, får en håndsrækning til selv at kunne forestå jeres ESG-rapportering.

Gitte vil på webinaret blandt andet vise/fortælle hvilke opgaver, der ligger i at lave en ESG-rapportering og gennemgå, hvilken håndsrækning medlemmer af DI Bilbranchen får hertil. Gitte gennemgår bl.a. de ESG-emner, der vurderes væsentlige for bilbranchen generelt, og dermed hvilken historie og datapunkter, I bør fokusere på. Gitte henvender sig både til de medlemmer, som skal rapportere, dem der vil rapportere, og dem, der blot vil holde sig parat.

Få din bilvirksomhed gjort ’Klimaklar’

Foruden ESG-kittet vil Ida Sofie Klit Martinsen, konsulent i DI, på webinaret præsentere programmet ’Klimaklar’ og løfte sløret for det tilknyttede rådgivningsforløb, som er skræddersyet og gratis for medlemmerne af DI Bilbranchen.

En klimaklar virksomhed er en konkurrencedygtig virksomhed. Klimaklar-forløbet er bygget op omkring en digital læringsplatform, der giver deltagerne viden om deres direkte og indirekte CO2-udledninger i scope 1-2-3 og hjælper dem med at lave et CO2-regnskab. Desuden lærer man at gå fra et overblik over virksomhedens CO2-udledninger til at sætte reduktionsmål og gennemføre CO2-reducerene tiltag. Parallelt og mellem den digitale læring deltager man derudover i en række møder med en klimarådgiver, som består af både fysiske og online netværksmøder samt én-til-én online rådgivning.

I ESG-sammenhæng vil et Klimaklar-forløb, og et deraf udarbejdet CO2-regnskab, udgøre en stor del af det arbejde, som skal gøres, når klimadelen i ens ESG-rapport skal udfyldes. Et Klimaklar-forløb skal for DI Bilbranchens medlemmer derfor ses som et supplement til det branchetilpassede ESG-kit og en anden hjælp til at komme i gang med ESG-rapporteringen.

Det og meget mere kan man glæde sig til at høre den 25. april. Vel mødt!

Claus Dahlbom Hansen

Claus Dahlbom Hansen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3334
  • Mobil +45 2051 3733
  • E-mail cldh@di.dk

Relateret indhold