Fabriksbetonforeningen

Miljøvaredeklarationer

Som verificeret dokumentation af fabriksbetons miljømæssige egenskaber kan miljøvaredeklarationer - eller EPD’er som de hedder på engelsk – anvendes.

 

Som en del af branchesammenslutningen Dansk Beton har Fabriksbetonforeningen i samarbejde med Teknologisk Institut fået udarbejdet fire forskellige branche-EPD’er med hver 2-3 forskellige variationer af samme produkt – i alt 10 forskellige datasæt. Branche-EPD’erne repræsenterer en række almindelige betontyper og præsenterer gennemsnitlige branche-værdier for miljøpåvirkninger for fabriksbeton. Disse kan frit anvendes som vejledende værdier.

Der er desuden udviklet et beregningsværktøj, der gør det muligt for alle Fabriksbetonforeningens medlemmer at udarbejde miljøvaredeklarationer for alle producerede betontyper og til helt konkrete projekter.

Klik her for at gå til beregningsværktøjet.

Såfremt specifikke værdier ønskes i et særligt projekt, kan disse rekvireres ved at kontakte Fabriksbetonforeningens medlemmer.

Baggrunden og forudsætningerne for Miljøvaredeklarationer og Livscykusvurderinger (LCA) kan ses på EPD-Danmarks hjemmeside

Da der hele tiden kommer nye og mere repræsentative datasæt for de delmaterialer, der indgår i beton, har Dansk Beton - Fabriksbetonforeningen udgivet opdaterede datasæt over branche EPD’erne i foråret 2021.

Download EPD'er

Bæredygtig Beton

Bæredygtig Beton handler om at gøre det bedst mulige for mennesker og miljø, uden at det skader fremtidige generationers muligheder. Der er flere parametre for bæredygtighed: miljø, æstetik og social ansvarlighed.

Som byggemateriale er beton både naturligt, højteknologisk, økonomisk, sikkert, fuld af muligheder, og så kan det give byggeri og anlæg stor æstetisk værdi. Det er et uundværligt materiale i moderne bygninger.

Læs mere om Dansk Beton og foreningernes arbejde med bæredygtig beton