14.01.24 DI Pressemeddelelse

DI-topchef: Danmarks nye kongepar bliver en kæmpe gevinst for os alle

Danmarks største erhvervsorganisation ønsker tillykke og byder hjerteligt velkommen til Hans Majestæt Kong Frederik 10. og Hendes Majestæt Dronning Mary. De bliver rigtig gode repræsentanter for såvel Danmark som dansk erhvervsliv, forudser Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri (DI).

Det er med stor glæde, at Dansk Industri ønsker tillykke til Hans Majestæt Kong Frederik 10. og Hendes Majestæt Dronning Mary i anledning af Kong Frederiks overtagelse af Danmarks trone.

- I dag er en bevægende dag for hele nationen, hvor vi som danskere for alvor kan mærke historiens vingesus. På én og samme tid siger vi et dybtfølt tak til vores afgående Majestæt og byder varmt velkommen til nationens nye fantastiske kongepar, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Lars Sandahl Sørensen er overbevist om, at det nye kongepar kan løfte arven efter Dronning Margrethe.

- Både Kong Frederik og Dronning Mary bliver rigtig gode for Danmark. De har begge gennem en lang årrække på fornem vis tjent Danmark, ikke mindst som ambassadører for dansk erhvervsliv, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at de bliver endnu bedre som kongepar. Vi kan som danskere være stolte af vores moderne kongehus, der gør Danmark ære i hele verden, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Kong Frederik 10. blev af statsminister Mette Frederiksen (S) udråbt som Hendes Majestæt Dronning Margrethes efterfølger på tronen ved en meget velbesøgt ceremoni på Christiansborg Slotsplads.  

- Den popularitet, Kongehuset har i Danmark, vidner om, at menneskene bag de royale titler har gjort sig fortjent til både hyldest, respekt og anerkendelse. På den måde er kongefamilien med til at binde vores fælles arv, nutid og fremtid sammen, siger Lars Sandahl Sørensen, som har haft kongehuset tæt inde på livet i forbindelse med både danske og internationale begivenheder.

- Når jeg har været sammen med vores nye kongepar, har jeg oplevet to meget engagerede mennesker, som har udvist en dyb interesse for at fremme danske styrkepositioner. Her har Kong Frederik i sin tid som kronprins udvist dansk erhvervsliv en særlig dedikation, som jeg tror og håber, at han vil tage med sig i den nye rolle som konge. For nu bliver hans internationale betydning for dansk erhvervsliv endnu større.

- På vegne af hele erhvervslivet ser jeg frem til det fremtidige samarbejde med kongeparret om at udbrede de mange inspirerende fortællinger om danske virksomheder og det danske samfund til resten af verden, siger Lars Sandahl Sørensen.

Lars Sandahl Sørensen benytter samtidig lejligheden til atter at takke Dronning Margrethe for hendes 52 år som Danmarks regent.

- Dronning Margrethe fortjener den størst tænkelige tak og respekt for sin historiske bedrift som regent gennem 52 år. Det glæder mig virkelig at opleve, at så mange danskere de seneste uger har givet hende den hyldest, som jeg synes, hun fortjener. Jeg ønsker hende alt det bedste i tiden fremover, slutter Lars Sandahl Sørensen.

Skrevet af:

Bo Hjuler

Relateret indhold