Man kan godt have travlt, men virksomheden skal sikre, at medarbejderne ikke risikerer at blive syge af det.

Foto: Getty Images
22.11.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Ny vejledning om stor arbejdsmængde og tidspres

Arbejdstilsynet beskriver i en ny vejledning, hvordan virksomheden kan arbejde med forebyggelse af stor arbejdsmængde og tidspres.

Arbejdstilsynet har en ny vejledning om stor arbejdsmængde og tidspres, som kan bidrage til forebyggelse af bl.a. stress.

Vejledningen er en ud af i alt fem vejledninger om psykisk arbejdsmiljø, der beskriver reglerne i bekendtgørelsen om psykisk arbejdsmiljø, som trådte i kraft 1. november 2020.

Som supplement til denne og til vejledning om krænkende handlinger og om arbejdsrelateret vold, forventes vejledning om uklare krav og modstridende krav i arbejdet og vejledning om høje følelsesmæssige krav i arbejdet med mennesker klar i løbet af 2022.

Med den nye vejledning får virksomhederne hjælp til at danne sig et overblik og forebygge stor arbejdsmængde og tidspres.

Find den nye At-vejledning her; Stor arbejdsmængde og tidspres

Konkret vurdering af situationen

DI bemærker, at kravene først gælder i det tilfælde, hvor arbejdsmængden og tidspresset udgør en helbredsmæssig risiko for medarbejderne. Med andre ord kan man godt have travlt i virksomheden, så længe medarbejderne ikke risikerer at blive syge af det.

Se også:

Arbejdstilsynets bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø samt andre vejledninger, som virksomhederne kan anvende i det forebyggende arbejde.

Bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø At-vejledning om Vold At-vejledning om krænkende handlinger, herunder mobning og seksuel chikane
Kirstine Spiegelenberg

Kirstine Spiegelenberg

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4788
  • Mobil +45 2633 1868
  • E-mail kisp@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.