Grafik: DI
09.11.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Sidste frist for at beholde indefrosne feriepenge i virksomheden

Virksomheder, der fortsat ønsker at beholde de indefrosne feriepenge, skal give Lønmodtagernes Fond for Tilgodehavende Feriemidler besked senest 19. november 2021. Ellers forfalder alle de indefrosne feriepenge til indbetaling til Fonden.

De indefrosne feriepenge

I forbindelse med overgangen til den nuværende ferielov blev ferie optjent i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020 indefrosset.

De indefrosne feriepenge bliver administreret af Lønmodtagernes Fond for Tilgodehavende Feriemidler (herefter Lønmodtagernes Feriemidler).

To muligheder

Virksomhederne kunne vælge enten at indbetale alle de indefrosne feriepenge til Lønmodtagernes Feriemidler, eller, under visse forudsætninger, at beholde de indefrosne feriepenge i virksomheden og først indbetale dem til Lønmodtagernes Feriemidler på et senere tidspunkt.

Hvis I har valgt at beholde de indefrosne feriepenge i virksomheden, vil Lønmodtagernes Feriemidler hvert år opkræve et beløb svarende til de feriepenge, som fonden har udbetalt til virksomhedens medarbejdere eller tidligere medarbejdere. Det kan eksempelvis være, hvis medarbejderen er gået på pension.

Virksomheder, der fortsat ønsker at beholde de resterende feriepenge, skal herudover årligt bekræfte dette overfor Lønmodtagernes Feriemidler. Det har mange virksomheder endnu ikke gjort.

Giv besked hvert år inden 31. august

Hvis I vil beholde de indefrosne feriepenge i virksomheden, skulle I give besked til Lønmodtagernes Feriemidler herom senest den 31. august 2021.

Hvis I også de kommende år ønsker at beholder de indefrosne feriepenge, skal I bekræfte dette over for Lønmodtagernes Feriemidler hvert år senest 31. august.  

Bekræftelse til Lønmodtagernes Feriemidler kan via Se eller betal indberetninger | Virk

19. november er ultimativt sidste frist

Lønmodtagernes Feriemidler har nu sendt sidste rykker med en endelig frist den 19. november 2021 til virksomheder, der endnu ikke har givet besked om, at de fortsat ønsker at beholde de indefrosne feriepenge. Dette vil være den ultimativt sidste frist.

Hvis I på denne dato endnu ikke har givet besked om, at I vil beholde de indefrosne feriemidler, vil alle de indefrosne feriepenge i virksomheden forfalde til betaling til Lønmodtagernes Feriemidler.

I vil således modtage en samlet opkrævning på alle de indefrosne feriepenge, den har stående i virksomheden.

Publikationer

Pjece: Har I bekræftet, hvis I vil beholde indefrosne feriepenge

Download

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.