Foto: Colourbox
25.10.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Betaling for overgang til vintertid 2022

Ved overgang til vintertid (dansk normaltid) skal medarbejderne have løn uden overarbejdstillæg for den ekstra arbejdstime, selv om den effektive arbejdstid er en time længere end den fulde normale arbejdstid.

Overgang til vintertid den 30. oktober 2022

Klokken 03.00 natten mellem lørdag den 29. oktober og søndag den 30. oktober 2022 bliver tiden skruet en time tilbage til kl. 02.00. Sommertiden ophører, og vi går tilbage til vintertid.

Den effektive arbejdstid bliver dermed en time længere for medarbejdere, som er på arbejde på dette tidspunkt.

Krav på normal betaling

I denne forbindelse har medarbejderne krav på normal betaling for den fulde effektive arbejdstid. Der skal med andre ord betales sædvanlig timeløn uden overarbejdstillæg for den ”ekstra” arbejdstime. Det fremgår af en aftale, som DA og LO (nu FH) har indgået om sommer- og vintertid.

I aftalen er der samtidig enighed om, at der i forbindelse med overgangen til sommertid i marts måned ydes betaling for den i øvrigt gældende fulde normale arbejdstid, hvor den effektive arbejdstid på grund af overgangen til sommertid bliver en time mindre. Denne time betales med sædvanlig betaling for timelønsarbejde.

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.