Foto: Colourbox
13.12.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Feriespørgsmål skal afklares inden nytår på Industri-, Træ- og Møbeloverenskomsten

Det er tid til at varsle kollektiv sommerferielukning i 2023. Hvis din virksomhed har medarbejdere, der er omfattet af Industri-, Træ- og Møbeloverenskomsten, skal I varsle ferielukning i 2023 senest den 31. december 2022.

Aftaler om ferie ud over 20 feriedage skal desuden også være afklaret inden den 31. december 2022 uanset overenskomst.

Industri-, Træ- og Møbeloverenskomsten – varsling af kollektiv sommerferielukning senest 31. december 2022

Vær opmærksom på, at efter Industri-, Træ- og Møbeloverenskomsten skal kollektiv sommerferielukning varsles allerede inden kalenderårets udløb. Det betyder, at medarbejdere, der er omfattet af Industri-, Træ- og Møbeloverenskomsten senest den 31. december 2022 skal varsles om kollektiv sommerferielukning i 2023.

Automatisk udbetaling af ferie ud over 4 uger

Ferie ud over 20 feriedage (også kaldet den 5. ferieuge) kan senest den 31. december 2022 aftales overført til næste ferieafholdelsesperiode, der udløber den 31. december 2023. Hvis dagene ikke er aftalt overført, skal virksomheden automatisk udbetale ferie ud over 20 feriedage til medarbejderen. Betalingen skal ske senest den 31. marts 2023. Medarbejderen skal derfor ikke selv anmode om at få feriepengene udbetalt.

Virksomheder, der indberetter feriegodtgørelse til Feriepengeinfo, vil få besked fra Feriepengeinfo om, hvilke medarbejdere der automatisk skal have udbetalt feriegodtgørelse udover 4 uger.

For medarbejdere, der har ferie med løn, får virksomheden ikke besked. Virksomheden skal derfor selv sørge for den automatiske udbetaling af ferie ud over 4 uger.

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter