Foto: Colourbox
13.09.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Vederlag til tillidsrepræsentanter

De fleste overenskomster indeholder regler om vederlag til tillidsrepræsentanterne. Vederlaget udbetales normalt fra overenskomstens Samarbejds- og Uddannelsesfond. Det er altså ikke virksomheden, der skal udbetale vederlaget, men ofte skal virksomheden bekræfte tillidsrepræsentantens oplysninger.

Vederlag for aktiviteter uden for arbejdstiden

Vederlaget er en kompensation, som tillidsrepræsentanterne modtager for den tid, de bruger på hvervet uden for deres arbejdstid.

Tillidsrepræsentanten eller forbundet tager initiativet

Det er tillidsrepræsentanten eller forbundet, der har ansvaret for at opgøre grundlaget og indberette det til uddannelses- og samarbejdsfonden på overenskomstområdet. Reglerne er forskellige på de forskellige overenskomster.

For jer som virksomhed betyder det, at I ikke behøver at holde styr på, hvornår valggrundlaget skal indberettes. Til gengæld kan I blive spurgt, om I er enige i opgørelsen.

Er der ikke enighed om opgørelsen, er det op til tillidsrepræsentanten at begære spørgsmålet behandlet i det fagretlige system.

Sådan gør man på Industriens Overenskomster

På Industriens Overenskomst og Industriens Funktionæroverenskomst skal tillidsrepræsentanten indberette valggrundlaget senest den 27. september 2022.

Tillidsrepræsentanten skal udfylde en blanket, som I som virksomhed skal skrive under på, hvis I er enige om opgørelsen. Herefter indsender tillidsrepræsentanten den til Industriens Pensionsservice, som administrerer ordningen.

Valggrundlaget udgøres af alle ansatte, uanset om de er organiserede i det overenskomstbærende forbund eller ej.

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.