09.02.24 Vi rådgiver dig Nyheder

Tillæg om selvtilrettelægger i DI Docs

Du kan nu udarbejde et tillæg til ansættelseskontrakt til medarbejdere, som er selvtilrettelæggere og derfor ikke har pligt til at registrere arbejdstid efter de nye regler, som træder i kraft 1. juli 2024.

Nye regler fra 1. juli

1. juli 2024 ændres arbejdstidsloven. Ændringen betyder, at arbejdsgivere får en ny pligt til at indføre et system, der gør det muligt at måle den enkelte medarbejders daglige arbejdstid.

Medarbejdere, der karakteriseres som ”selvtilrettelæggere”, og som har indgået aftale med deres arbejdsgiver om at være undtaget fra hvile- og arbejdstidsreglerne, har dog ikke pligt til at registrere arbejdstiden.

Tillæg til ansættelseskontrakt

Med DI’s skabelon "Ændring af ansættelsesvilkår - tillæg til ansættelseskontrakt"

kan du nu skræddersy et tillæg til eksisterende medarbejdere, der er selvtilrettelæggere. Du vælger selv, om teksten skal være på dansk eller engelsk.

DI’s ansættelsesskabeloner opdateres

Vi er ved at opdatere DI’s forskellige ansættelsesskabeloner til medarbejdere med og uden overenskomst, så I fremover kan angive, om en ny medarbejder er selvtilrettelægger.

Læs mere om selvtilrettelæggere i FAQ om registrering af arbejdstid til arbejdsgivere - DI (danskindustri.dk)

Skabeloner

Ændring af ansættelsesvilkår - tillæg til ansættelseskontrakt

Hent

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.