Grafik: DI
12.03.24 Vi rådgiver dig Nyheder

Skabelon til whistleblowerpolitik i DI Docs

Med DI’s skabelon kan du skræddersy en intern whistleblowerpolitik for indberetning, vurdering, behandling, samt opfølgning på indberetninger.

Skabelonen er udarbejdet for at øge mulighederne for, at virksomhedens medarbejdere kan ytre sig om kritisable forhold og eventuelle (lov)overtrædelser på arbejdspladsen uden at frygte for negative konsekvenser, samtidig med, at der fastlægges virksomhedsspecifikke retningslinjer og rammer for anvendelsen af whistleblowerordningen.

Whistleblowerpolitikken skal ses som inspirerende vejledning og dækker de aspekter, som virksomheden i henhold til lovgivningen som minimum bør medtage i en politik i forhold til medarbejderes brug af en intern whistleblowerordning.

Det er vigtigt at tilpasse skabelonen til virksomhedens specifikke forhold for at sikre, at den afspejler, hvordan den interne whistleblowerordning skal anvendes inden for virksomhedens retningslinjer.

Skabelonen findes pt. på dansk, men vil senere blive tilgængelig på engelsk.

Få rådgivning om ESG og bæredygtighed

Få inspiration, viden og værktøjer til bæredygtighedsrapportering her på siden - og find ud af, hvordan I kan skabe varige forandringer i din virksomhed, til glæde for vores samfund og de fremtidige generationer. DI er din stærkeste medspiller.

ESG og bæredygtighed - DI (danskindustri.dk)

Skabeloner

Whistleblowerpolitik

Hent

DI Docs

Skræddersy aftaler og kontrakter med DI Docs, underskriv med digital signatur og gem dem i din personlige portal, hvor du kan samle alle virksomhedens vigtige dokumenter og automatisere jeres arbejdsgange.

Læs mere på DI Docs - skabeloner, digital signatur og kontraktstyring - DI (danskindustri.dk)

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.