Fototekst: Fra venstre: Kim Frimann, formand for DI Lolland-Falster, Johnny Hansen, direktør og ejer IDEBYG og John Brædder, borgmester Guldborgsund Kommune. Foto: Lars Magnus Lund Christensen.

03.03.21 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Håndværksvirksomhed vinder pris for imponerende indsats

IDEBYG tager et stort ansvar for at uddanne den næste generation af tømrere og murere, som bygge- og anlægsbranchen mangler. Derfor modtager virksomheden DI Lolland-Falsters PraktikPladsPris 2020.

I håndværksvirksomheden IDEBYG er der ca. 85 ansatte - heraf er de 12 lærlinge. Dermed ligger virksomheden et godt stykke over måltallet for antal lærlinge, som blev fastsat i trepartsaftalen. En virksomhed af IDEBYGs størrelse vil typisk være forpligtet til at tage 2-3 lærlinge.

 - Jeg er rigtig glad for, at vi i år kan overrække DI Lolland-Falsters PraktikPladsPris til IDEBYG. Virksomheden bidrager væsentligt til at uddanne den næste generation af murere og tømrere , og det fortjener at blive belønnet, siger Kim Frimann, formand for DI Lolland-Falster og adm. direktør i Frimann Biler A/S.

- Hos IDEBYG er vi rigtig stolte over at modtage denne pris. Vi vil gerne være med til at uddanne fremtidens håndværkere, som vi kan se, at der bliver mangel på. Derfor har vi valgt at have mange lærlinge i vores virksomhed, siger Johnny Hansen, mester og ejer af IDEBYG.

IDEBYG tilbyder lærlingene et godt og varieret uddannelsesforløb med blandede arbejdsopgaver. Virksomheden har kun lærlinge på en fuld læreaftale.

- For at opnå det bedst mulige resultat for den enkelte lærling og for virksomheden, har vi fokus på at gøre uddannelsesforløbet varieret og spændende. Desuden tegner vi kun fulde læreaftaler, så vi har den enkelte lærling fra start til slut. Fulde læreaftaler er blevet et princip for os, og vi synes selv, at vi derved bedst løfter vores ansvar og ikke lader nogen i stikken, fortæller Johnny Hansen.

- Vi ved, at vi i nær fremtid kommer til at mangle unge med en erhvervsuddannelse inden for nærmest alle brancher og særligt indenfor bygge- og anlægsbranchen under byggeriet af Femernforbindelsen. Mit håb er, at gode lærepladser sammen med udsigten til fast arbejde er med til at gøre en erhvervsuddannelse endnu mere attraktiv. Derfor er det vigtigt, at de unge fortæller de mange gode historier om deres lærepladser, siger Kim Frimann

Prisen blev uddelt på virksomhedens adresse Herningvej 26 B, 4800 Nykøbing F onsdag den 3. marts 2021 kl. 10. Borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder og formand i DI Lolland-Falster Kim Frimann overrakte prisen.

Fakta om PraktikPladsPrisen 2020
DI Lolland-Falster uddeler i 2019 og 2020 PraktikPladsPrisen til en lokal virksomhed, der gør en ekstraordinær indsats for at uddanne fremtidens faglærte. Vinderen findes blandt DI’s medlemsvirksomheder Lolland-Falster.

Det er virksomhedens elever/lærlinge og/eller ansatte, der selv indstiller virksomheden, mens bestyrelsen i DI Lolland-Falster udvælger vinderen blandt de indstillede virksomheder.

 

Lars Magnus Lund Christensen

Lars Magnus Lund Christensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3087
  • Mobil +45 4127 2838
  • E-mail lmlc@di.dk

Relateret indhold