DI Digital Analyser

For få kvinder uddanner sig til it-specialister

Danske virksomheder mangler tusindvis af it-specialister. Samtidigt falder andelen af kvinder, som beskæftiger sig med it.

Det er derfor afgørende at få flere kvinder til at søge ind på de videregående it-uddannelser på universiteterne og erhvervsakademierne. Der er plads til mange flere kvinder, men et forældet omdømme om en nørdet kultur og lange arbejdsdage bundet til en skærm er med til at holde mange kvinder væk.

- Vi mangler mange tusinde it-specialister, og kunne derfor godt ønske, at flere kvinder søger ind på de videregående it-uddannelser på universiteterne og erhvervsakademierne. Kvinderne udgør 27,5 pct. af optaget på it-studierne. Blev de uddannet i it i samme omfang som mændene, ville det betyde 1700 flere it-specialister om året. Det ville hjælpe os godt på vej, men desværre ser vi det går den modsatte vej, og at kvindernes andel på it-studierne falder, siger branchedirektør Adam Lebech, DI Digital.

-  Vi er nødt til at se samlet på, hvilke kompetencer vi får brug for i fremtiden. Derfor foreslår vi, at der laves en national plan for styrkelse af digitale kompetencer. En sådan national plan kan være med til at motivere flere kvinder til at tage en videregående it-uddannelse, siger Adam Lebech.

Relateret indhold