13.09.23 DI Digital Nyheder

ChatGPT er på programmet til GOTO Copenhagen 2023

Den kunstige intelligens er over den seneste årrække hurtigt blevet en central del af enkeltbrugere- og virksomheders dagligdag. Udviklingen af den kunstige intelligens er især båret frem af den generative sprogmodel ChatGPT, der med sin fremkomst har revolutioneret måden vi kan interagere med computere på.

Fordi sprogmodellen er trænet på enorme mængder tekstdata fra internettet – fra nyhedsartikler til sociale medier og online bøger – besidder sprogmodellen en overvældende viden, som gør den attraktiv for erhvervslivet. Med dens evne til at forstå og skabe avanceret og meningsdannende tekst og information i menneskelignende form, kan den fx bruges til at optimere arbejdsgange, håndtere kundeforespørgsler eller endda automatisere opgaver på et uset højt niveau. Teknologien bag den generative sprogmodel har rødder i transformerarkitekturen, der er kendt for at både behandle og generere sekvensdata – såsom tekst – med stor nøjagtighed.   

I DI Digital er vi overbeviste om, at ChatGPT ligesom mange andre sprogmodeller vil komme til at blive en uomgængelig del af virksomhedernes hverdag. Derfor vil det være en god idé for virksomheder at forsøge allerede nu at stifte bekendtskab med – og integrere – sprogmodellen i arbejdet, hvor det er muligt. For at det kan ske på effektiv vis, er det vigtigt at udfærdige retningslinjer, der skal gøre det klart for ansatte, hvordan ChatGPT bør anvendes på kontoret. Mangler du gode råd til, hvad der er værd at være opmærksom på i brugen af ChatGPT, kan du læse mere her.

Vil du høre endnu mere om generative sprogmodeller har du mulighed for dette på årets GOTO Copenhagen, hvor eksperten Phil Winder holder oplæg. GOTO Copenhagen finder sted fra den 2. – 6. oktober. Her samles +40 eksperter til en uges masterclass om alt fra Design Thinking, Quantum Computing, Machine Learning og Kunstig Intelligens.

Ønsker du at deltage i konferencen, kan tilmelding ske her ved brug af rabatkoden ”didigital10”!

Lukas Olivier Le Gal
Skrevet af:

Lukas Olivier Le Gal

Jacob Høffer Larsen

Jacob Høffer Larsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3479
  • Mobil +45 5170 5926
  • E-mail jahl@di.dk

Relateret indhold