10.01.24 DI Digital Nyheder

Tilbageblik på 2023: Det har præget året i techbranchen

Et tilbageblik på 2023 vil hurtigt afsløre, at krig, konflikter, klimaforandringer og økonomisk usikkerhed har stået i centrum for året, der nu er gået. Til stor glæde for techbranchen var 2023 i mellemtiden også året, hvor regeringen præsenterede en ny digitaliseringsstrategi og året markerede samtidig begyndelsen på den industrielle revolution, som gennembruddet i generativ AI har igangsat. Det har styrket et i forvejen stærkt og nødvendigt fokus på den digitale dagsorden.

I DI Digital har vi ikke overraskende mærket, at virksomhederne arbejder med fuld kraft på at samarbejde om at høste frugterne af den hastige digitale udvikling. Derfor har vi også med glæde kunnet byde 112 nye medlemsvirksomheder velkommen i DI’s digitale branchefællesskab. Det betyder, at vi nu repræsenterer mere end 900 medlemmer, som vi arbejder for at forbedre rammevilkårene for, så Danmark også på sigt forbliver i toppen af listen over de mest digitale nationer i verden. Historisk har vi bl.a. været helt i front på DESI-indekset – senest på en 2. plads i 2022 tæt efter Finland – og på FN’s e-government-målinger. I 2023 landede vi på en fjerdeplads i IMD World Digital Competitiveness Ranking, hvor vi i 2022 kunne flotte os med en førsteplads.  Det er DI Digitals ambition, at vi også i fremtiden vil være at finde helt i front på den digitale dagsorden globalt. Det er der vi hører hjemme.

2023 blev et år i kunstig intelligens’ tegn – og derfor er det naturligt, at vi i begyndelsen af 2024 fortsatte, hvor vi slap i det forgangne år. Den 09. januar afholdt vi konferencen: AI for All, hvor førende AI-eksperter præsenterede deres perspektiver på de gavnlige effekter af generativ AI og mulighederne for samfundet og virksomheder ved brugen af teknologien. For os i DI Digital står det klart, at en central opgave det kommende år bliver at accelerere implementeringen af kunstig intelligens i den offentlige sektor, i virksomhederne og i samfundet, så vi bl.a. kan skabe øget vækst og velfærd, finde løsninger på udfordringen med mangel på arbejdskraft og arbejde for at nedbringe CO2-udledningen.

Den teknologiske udvikling sker med hastige skridt inden for flere digitale teknologier og det har skabt en reguleringsbølge i form af NIS2-direktivet, Data Act, AI Act, CRA og ESG, har fyldt meget i 2023 og som også i det forestående år vil være en prioritet for os at rådgive virksomhederne i techbranchen om, så erhvervslivet igen vil komme stærkt ud af 2024.  I den digitale branche har vi fantastiske forudsætninger for at løfte de udfordringer, vi som samfund står over for og for at skabe bæredygtige ændringer til gavn for samfundet. Derfor er vi glade for, at innovative og stærke kræfter såsom Aeven A/S, Napatech A/S, LEGO System A/S, Woba ApS, Arla Foods og IoTBee ApS blandt mange flere har meldt sig ind i DI Digital i 2023. Det har uden tvivl givet os uundværlige nye kræfter og perspektiver på bl.a. digital læring, digital- og kritisk it-infrastruktur der styrker virksomheder og offentlige institutioners, digital transformation ved brug af IoT og meget mere.

Vi er glade for, at I vil være med til at fremme Danmark som et digitalt foregangsland sammen med os, og vi glæder os til det fremtidige samarbejde, som allerede er sat i værk.

Lukas Olivier Le Gal
Skrevet af:

Lukas Olivier Le Gal

Relateret indhold