Klimaaftale om grøn strøm og varme 2022 og grøn skattereform
Klimaaftalen fra 25. juni har fokus på mere vedvarende energi og mindre naturgas.
For gassens vedkommen styres efter et grønt kryds i 2030 og at gassen skal være ude af boligopvarmningen i 2035. Evida skal undersøge om gasnettet kan lukkes helt ned i delområder og fjernvarmen skal planlægge udfasning af gas.
Der er lovning om at andet udbud af biogas fremrykkes til 2024 og at der gennemføres en evaluering efter det første udbud. Der indføres en regulering, som skal reducere metanemisisonerne fra biogasanlæg. Det skal undersøges om energiafgrødegrænsen kan sænkes og om der kan bruges mere halm til produktion af biogas.
Erhvervspuljen skal hjælpe gasbesparelser bedre på vej med en prioriteringsfaktor, der ganger gasbesparelser op når der udmåles tilskud og ved belønning af CO2-reduktioner.
I grøn skattereform fra 24. juni er der afsat 100 mio. kr. årligt til fremme af oprindelsesgarantier på biogas for perioden 2024-2030. I første omgang udarbejdes en analyse og den forelægges aftalepartierne i første halvdel af 2023. Det hensigten at udvikle en markedskonform model for produktion og forbrug af biogas det vil sige uden anden støtte. Hvis pengene ikke bliver brugt her, så overføres de til en anden afgiftslempelse.